Reina de Jong (86) en Hilko Bolhuis (91) genieten van 60 jaar huwelijk

KLAZIENAVEEN â?? Afgelopen dinsdag 20 december was het precies 60 jaar geleden dat Reina de Jong uit Appingedam en de in Zeerijp geboren Hilko Bolhuis elkaar in het gemeentehuis van Appingedam het jawoord hebben gegeven. Reina en Hilko ontmoetten elkaar bij toeval. De toen 29-jarige Hilko wilde naar de film in Appingedam, maar daar aangekomen bleek het geen goede film te zijn. Hij besloot om naar de Wijkstraat te gaan, een omgeving die een beetje overeen komt met de van - brug tot brug - in Klazienaveen. Hilko kwam met de toen 25-jarige Reina aan de praat en het toeval wilde dat beiden dezelfde richting naar huis hadden.


Onderweg tijdens het fietsen werd al snel de afspraak gemaakt om elkaar weer te treffen. Dat was het begin van een verkeringstijd van ruim 2 jaar die uitmondde in het huwelijk in Appingedam. Nu 60 jaar later vierde het echtpaar deze mijlpaal samen met kinderen, kleinkinderen en de buren met een etentje bij Van der Valk. Reina en Hilko kregen twee dochters, Karin en Jeannette. Zij zorgden, volgens een trotse opa en oma, samen met de twee schoonzonen voor vier fantastische sportieve kleinzonen, Bart, Jasper, Tim en Daan.

Hilko werd geboren als de middelste tussen een broer en een zus. Na de lagere school en middelbare school ging hij werken bij Brons motorenfabriek in Appingedam. In de avonduren volgde hij de lerarenopleiding in Groningen. Hierna kreeg hij een baan als leraar Technische Praktijkvakken op de LTS in Klazienaveen. Hilko was daardoor vier jaar in de kost in Klazienaveen, maar nadat hij trouwde met Reina kreeg het jonge paar een woning aan de Neptunesbaan. Daar woonden zij tot 1999 en verhuisden toen naar de Pastoor A.C. Damesstraat waar ze nu nog met veel plezier wonen. De in Appingedam geboren Reina was de jongste in een gezin met nog 2 broers en 2 zussen. Na haar lagere School en Huishoudschool was zij tot haar trouwen werkzaam als verkoopster in een modezaak in Appingedam. In haar vrije tijd was zij heel actief bij de hervormde kerk en was leidster van de zondagsschool. Toneelspelen bij de plaatselijke toneelvereniging was haar grote hobby.

Hilko haalde naast zijn werk nog verschillende onderwijsaktes in de avonduren, terwijl Reina zich volledig wijdde aan de zorg voor de kinderen. Ook besteedde Hilko veel tijd aan sport; hardlopen, schaatsen en was lid van de fietstourclub Emmen. Na jaarlijks meegedaan te hebben aan het loopfestijn Klazienaveen, liep hij op 80 jarige leeftijd voor de laatste keer mee. Tegenwoordig maakt hij nog dagelijks een wandeling door het dorp. Reina vult haar dagen met lezen, kaartjes maken en haar hobby orgelspelen. Vooral in deze tijd speelt ze graag kerstliederen. Familie Bolhuis trok iedere zomervakantie met de caravan naar Zwitserland. Tegenwoordig genieten ze van het jaarlijkse familieweekend in een bungalow met kinderen en kleinkinderen.


Burgemeester kwam ook nog even op bezoek en naast de gebruikelijke attenties bracht hij ook nog de felicitaties over namens de gemeente Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda