Andries Drenth 101 jaar jong geniet van het leven

EMMER COMPASCUUM – Afgelopen woensdag 31 januari vierde Andries Drenth in Emmer Compascuum zijn 101ste verjaardag en dat werd weer gevierd met familie, vrienden en bekenden. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam donderdagmiddag ook even op de koffie om in vogelvlucht even het jaar als eeuweling door te nemen. Andries Drenth werd geboren in Emmer Compascuum en groeide samen met nog twee zussen en drie broers op aan de Westelijke Doorsnee in een veenarbeidersgezin.


Na de lagere school ging Andries aan het werk bij een boerenbedrijf en leerde ook zijn vrouw Hennie kennen. In 1948 besloten zij te trouwen en vertrokken naar Wieringermeer om daar een leven als een boer op te bouwen. De familie Drenth keerde in 1958 weer terug in Emmer Compascuum. Andries ging werken in de wegenbouw bij Exel en Kuhl en kwam uiteindelijk na een uitstapje bij Bosma in Assen terecht bij Wegenbouwbedrijf De Roo in Emmen. Daar bleef hij werken tot dat hij op 58-jarige leeftijd vervroegd met pensioen ging.

Andries en zijn vrouw Hennie, die tien jaar geleden op 91-jarige leeftijd is overleden, kregen een zoon en drie dochters, die inmiddels voor negen kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen hebben gezorgd. In de loop der jaren was hij niet echt sportief, maar was wel lid van de plaatselijke wandelvereniging en is in inmiddels ook erelid van de carnavalsvereniging De Kaibongels. Andries was verknocht aan zijn tuintje achter de woning aan de Runde, waar hij nu inmiddels al 46 jaar helemaal nog op zichzelf woont. Daarnaast boeiden ook schilderen en elektriciteit hem enorm. Andries Drenth is lichamelijk nog in prima gezondheid op enkele kleine ongemakken na terwijl ook het lezen nu toch wel iets minder is geworden. Hij geniet dagelijks van de TV, die meestal staat afgesteld Nederlandstalige muziekzender TV Oranje maar ook van de regelmatige bezoekjes van de kindern en kleinkinderen.

Even samen met burgemeester Eric van Oosterhout in een stralende zonnetje voor de mooie poster voor zijn woningen voor deze nieuwe mijlpaal. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda