Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Liesbeth Annen-Helmich

ERICA - Mevrouw Liesbeth Annen-Helmich (55) uit Erica is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar vanochtend tijdens een bijeenkomst in de PKN kerk in Erica opgespeld door burgemeester Eric van Oosterhout. Mevrouw Annen heeft een lange staat van dienst als vrijwilliger. Ze was vanaf 2004 actief als vrijwilliger voor de Protestantse gemeente Erica.


Ze had met name oog voor kwetsbare gemeenteleden, die in nood verkeerden. Soms bood ze mensen hulp door ze een tas met boodschappen aan te bieden. Daarnaast richtte haar aandacht zich op kwetsbare kinderen en bezorgde hen op vakantiekampen het gevoel weer even kind te zijn. Zo stelde ze een aantal jaren geleden Rotterdamse moeders met kinderen in staat om vakantie te vieren in Emmen en omgeving, omdat ze vond dat deze moeders en hun kinderen hoognodig aan een vakantie toe waren.

In 2015 zette mevrouw Annen de Stationsactie op touw. Ze ontfermde zich met andere organisaties over asielzoekers die op het station in Emmen arriveerden. Ze regelde vervoer, kleren en eten en bereidde de vluchtelingen, veelal uit Syrië, een warm welkom. In 2016 was mevrouw Annen vrijwilliger van het jaar op Erica.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda