Twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Zandpol

ZANDPOL - Op maandag 21 juni uur reikte burgemeester Eric van Oosterhout twee koninklijke onderscheidingen uit. De heren Jaap Setz en Wim Lugers uit Zandpol mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Ze kregen deze lintjes tijdens hun afscheid bij Plaatselijk Belang Zandpol (PBZ) in het dorpshuis. Beide heren hebben zich ruim 20 jaar voor PBZ ingezet. Ze hebben veel voor de leefbaarheid in Zandpol betekend.


De heer Jaap Setz (70 jaar)

Plaatselijk Belang Zandpol
Sinds 1998 was de heer Setz secretaris in het bestuur van Plaatselijk Belang Zandpol. Hij zorgde o.a. voor de agenda en het notuleren van de bestuursvergaderingen, het innen van de contributie en de correspondentie. Verder heeft hij opschoondagen georganiseerd om zwerfvuil op te ruimen. De bevolking van Zandpol deed en doet hier massaal aan mee. De heer Setz helpt nieuwe bestuursleden met het inwerken. Voor de renovatie van de dorpskern van Zandpol heeft de heer Setz veel gesprekken gevoerd met de gemeente, buurtbewoners en de uitvoerenden van dit project. Daarnaast is hij jaarlijks betrokken bij het gereedmaken van de ijsbaan. Bij het 125-jarig bestaan van Zandpol heeft hij allerlei activiteiten georganiseerd.

VV Zandpol
De heer Setz is vele jaren leider van een zaalvoetbalteam geweest. Van 2004 tot 2012 was hij vrijwilliger bij VV de Tornado's in Klazienaveen en van 2012 tot 2019 bij VV Zandpol. VV de Tornado's is destijds overgegaan in de VV Zandpol. De heer Setz begeleidde de wekelijkse trainingen en coachte bij wedstrijden. Hij zorgde ook voor donaties voor VV Zandpol om spelmaterialen aan te kunnen schaffen.

Judovereniging Uki- Waza
Van 1977 tot 1994 was hij penningmeester en wedstrijdsecretaris bij Judovereniging Uki-Waza. Hij organiseerde bestuursvergaderingen, maakte de begroting, diende de jaarlijkse financiële cijfers in en inde de contributie. Als wedstrijdsecretaris organiseerde en leidde hij wedstrijden, hield hij de uitslagen bij van de wedstrijden en de registratie van de winnaars.

De heer Wim Lugers (72 jaar)

Plaatselijk Belang Zandpol
26 jaar geleden, op 14 juni 1995 werd de heer Lugers voorzitter van Plaatselijk Belang Zandpol. Hij zorgde voor onder andere het opstellen van de agenda voor de maandelijkse vergadering, het organiseren van de Openbare vergadering (2 x per jaar), en de jaarvergadering (1 x per jaar).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda