KUNST

Start Estafette-Groepstentoonstelling Kuunst in de Rensenhut

EMMEN - Stichting JAR en CBK Emmen kondigen met trots de start aan van een unieke estafette-groepstentoonstelling in de Rensenhut. Dit prachtige paviljoen van Stichting JAR, ontworpen door Abelen Architecten als eerbetoon aan Jaap en Aleid Rensen, zal deze zomer dienstdoen als tijdelijke presentatieruimte. De Rensenhut biedt een intieme setting voor kleine presentaties en zal van juli tot en met september het podium zijn voor zes getalenteerde leden van de Drentse nomadische kunstenaars community Kuunst.nu.
Reageer!

Kunst in Klazienaveen geslaagd

KLAZIENAVEEN - Afgelopen zondag 30 oktober 2022 was het dan eindelijk zo ver, het evenement Kunst in Klazienaveen ging dan eindelijk van start! Om 11:00 uur gingen de deuren van de Noorderbreedte open. Een groot aantal bezoekers kwamen een kijkje nemen naar alle kunstwerken en waren erg enthousiast. De verscheidenheid aan kunst was groot en de kwaliteit was hoog. Het was een gezellige drukte en de organisatie was goed geregeld.
Reageer!

Voorbereidingen evenement Kunst in Klazienaveen in volle gang Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Op zondag 30 oktober 2022 van 11:00 uur tot 17:00 uur gaat het evenement Kunst in Klazienaveen plaatsvinden in het Wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte. De organisatie is al volop bezig met de voorbereidingen. Maar liefst 25 kunstenaars hebben zich aangemeld om hun kunstwerken tentoon te stellen!
Reageer!

Kunst in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Mensen zijn op verschillende manieren en om verschillende redenen creatief bezig. Vaak is het een uitlaatklep voor mensen die druk bezig zijn of willen graag iets om handen hebben om hun vrije tijd in te delen. Deze mensen kunnen op hun eigen manier de meest mooie dingen maken. Vaak gebeurd dit binnenshuis in een kelder of op zolder en is er bijna niemand die deze prachtige kunstwerken te zien krijgt.
Reageer!

Into Nature ontvangt belangrijke bijdrage van het Mondriaan Fonds

EMMEN - Het programma Talentvolle Kunstenaars krijgt in 2023 volop vorm. Into Nature ontvangt € 25.000 van het Mondriaan Fonds voor een doorlopend programma in 2023 met talentvolle kunstenaars uit de noordelijke provincies. Into Nature is trots op deze toekenning, waarmee de reeds gemaakte plannen optimaal gerealiseerd kunnen worden.
Reageer!

Esdal College onthult grootste zelfportret Vincent van Gogh

EMMEN – De eersteklassers van alle locaties van het Esdal College hebben de afgelopen tijd op een ultieme manier kennisgemaakt met Vincent van Gogh. Elke leerling schilderde een onderdeel van het zelfportret van Vincent van Gogh. Op woensdag 15 juni komen alle onderdelen bij elkaar te liggen op het Raadhuisplein in Emmen, zodat er een gigantisch portret ontstaat.
Reageer!

Willem Vos exposeert voor het eerst

WDWINGELOO - Artiest Willem Vos uit Dwingeloo exposeert voor het eerst zijn eigen kunstwerken en werken in opdracht. Deze primeur vindt plaats op Vaderdag 2022, tijdens de ART-FAIR De Prinsenhoeve in Oude Wetering.
Reageer!

Bezoek de bijzondere kunstexpositie VRIJHEID

VEENOORD - Op zaterdag 20 november wordt de bijzondere kunstexpositie Vrijheid in Nieuw Amsterdam Veenoord geopend. Dit is een speciale expositie over Vrijheid, in de breedste zin van het woord, waaraan zeventien (plaatselijke) kunstenaars hun kunstbijdrage leveren.
Reageer!

De positie van culturele zzp’ers is precair

ASSEN - Kunstenaars stoppen niet; maar de positie van veel culturele zzpâers is wel precair,?schrijven Joop de Jong (Rijksuniversiteit Maastricht) en Johan Koolsteeg (Rijksuniversiteit Groningen) in het recente onderzoek naar de beroepspraktijk van zelfstandige kunstdocenten en artistiek begeleiders in Drenthe en Limburg. Centraal in dit onderzoek staan kunstenaars die als zzper werken in het cultuuronderwijs en de amateurkunst. LKCA, Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Kunst & Cultuur en Boekmanstichting gaven opdracht voor dit onderzoek.
Reageer!

Into Nature nog te zien t/m 24 oktober

EMMEN - De laatste dagen van Into Nature 2021 zijn aangebroken. Bezoekers kunnen nog t/m zondag 24 oktober wandelend of fietsend op kunstexpeditie in het Bargerveen bij Emmen. Op de verschillende routes zijn spectaculaire kunstwerken te vinden van internationale topkunstenaars.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda