Start Estafette-Groepstentoonstelling Kuunst in de Rensenhut

EMMEN - Stichting JAR en CBK Emmen kondigen met trots de start aan van een unieke estafette-groepstentoonstelling in de Rensenhut. Dit prachtige paviljoen van Stichting JAR, ontworpen door Abelen Architecten als eerbetoon aan Jaap en Aleid Rensen, zal deze zomer dienstdoen als tijdelijke presentatieruimte. De Rensenhut biedt een intieme setting voor kleine presentaties en zal van juli tot en met september het podium zijn voor zes getalenteerde leden van de Drentse nomadische kunstenaars community Kuunst.nu.


Aftrap op 13 juli
De estafette-groepstentoonstelling gaat van start op zaterdag 13 juli tijdens de open dag in het Rensenpark. De eerste kunstenaar zal op deze dag zijn werk presenteren in de Rensenhut. Vervolgens zullen in een reeks van twee weken per keer (vier dagen opbouw en tien dagen presentatie) zes kunstenaars hun werk tonen aan het publiek.

Open Call voor Kuunst-leden
Leden van Kuunst zijn uitgenodigd om te reageren een Open Call. Op basis van de inzendingen heeft CBK Emmen een selectie van zes kunstenaars gemaakt. De programmering ziet er als volgt uit:

•13 juli t/m 21 juli, Loes Heebink
Op basis van een vermalen kunstwerk van haarzelf maakt Loes een installatie en video. Het resultaat voelt aan als een zentuin die refereert aan het eerdere ‘Legacy’ project dat Heebink maakte. Tijdens de tentoonstellingsperiode is de documentairefilm van Loes Heebink en Saskia Jeulink, ‘Fluisteraars’, te zien op NPO bij Omroep Max (24 juli om 19.00 uur).

•27/28 juli + 1/2/3/4 augustus, Nicoline Gorris
Een groeiende familie van fantasie-dieren uit onder andere textiel bevolkt de Rensenhut die nauw in de gaten wordt gehouden door een nestkastcamera.

•10/11 – 15/16/17/18 augustus, Peter Veen
Vanuit de Rensenhut verspreid een SOS, gecomponeerd uit vogelgeluiden, zich door het Rensenpark.

•24/25 – 30/31 aug + 1 september, Laura van Gaans
In deze presentatie gebruikt van Gaans de Rensenhut als atelier. Ze werkt aan haar schilderijen met thema ‘versnipperd’, gebaseerd op bloemen. Bezoekers kunnen met de kunstenaar in gesprek over haar werk.

• 7/8 – 12/13/14/15 september, Gabrielle Kroese
Kroese gaat vanuit haar herinneringen aan Dierenpark Emmen zich bezighouden met kleuronderzoek waarbij de dagpauwoog, een vlinder uit de beroemde vlindertuin, centraal staat.

•11/22 – 26/27/28/29 september, Hilja Timmer
Vanuit het thema ‘vasthouden, verbinden en loslaten’ toont Timmer glazen objecten met natuurlijke materialen. Daarnaast worden er objecten geplaatst waarbij ze hoopt dat de wind, via de twee tegenoverliggende deuren van de Rensenhut, haar werk zal verrijken.

Over CBK Emmen: Het Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK Emmen) biedt een platform voor hedendaagse kunst en cultuur in de regio. Met een breed scala aan tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma's stimuleert CBK Emmen de artistieke ontwikkeling en culturele participatie van een divers publiek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda