Gratis prentenboek voor alle peuters in de gemeente Emmen

ENNEB - Van 26 januari tot en met 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en in Emmen staat het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ centraal voor peuters. Alle peuters (2 en 3 jarigen) kunnen dit prentenboek gratis ophalen in één van de bibliotheekvestigingen: Emmen Centrum, EmmerCompascuum, Klazienaveen of Nieuw-Amsterdam. Het boek kan gratis afgehaald worden, een lidmaatschap bij de bibliotheek is niet verplicht. Kinderen tot 19 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.


Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Voorlezen is goed voor de band tussen ouder en kind. Daarnaast ervaren kinderen die veel worden voorgelezen een voordeel zodra ze naar de basisschool gaan, doordat ze sneller zelf leren lezen en minder moeite hebben met spellen en begrijpend lezen. De actie is een samenwerking tussen Stichting Peuterwerk, OKCE, de Bibliotheek en de gemeente Emmen. Zij vinden het belangrijk dat ieder kind goede kansen krijgt om zich te ontwikkelen. In totaal zijn er 1800 prentenboeken.

Wethouder Robert Kleine: ”Voor mij als wethouder van jeugd en onderwijs staat één ding bovenaan: alle kinderen in onze gemeente moeten kansrijk op kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Voorlezen draagt bij aan de ontwikkeling en de woordenschat. Daarom bieden wij de jongste generatie een gratis boek aan, maak er gebruik van!”

Activiteiten
Op de voorscholen en kinderopvanglocaties wordt er ruim aandacht besteed aan het voorlezen aan jonge kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ centraal. Er wordt voorgelezen uit het boek, liedjes gezongen en allerlei leuke activiteiten georganiseerd waarin het vosje de hoofdrol speelt.

Voorscholen
Peuters kunnen vanaf 2,5 jaar 10 of 16 uur per week naar de voorschool. Samen met leeftijdsgenootjes leren en ontdekken zij daar spelenderwijs. Op de voorscholen is veel aandacht voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Kijk voor een voorschool bij u in de buurt op: www.OKCE.nl of op www.stichtingpeuterwerk.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda