Obs de Runde en Obs de Meent worden samen Obs de Mende!

EMMER COMPASCUUM - Basisscholen Obs de Runde en Obs de Meent in Emmer-Compascuum gaan in 2022 fuseren. Vandaag werd de naam bekend gemaakt bij de leerlingen en leerkrachten van beide scholen. De twee basisscholen worden samen Obs de Mende. De naam werd bekend gemaakt door de twee locatiedirecteuren en wethouder Openbaar Onderwijs Raymond Wanders bij het stadion van FC Emmen. De leerlingen van de twee scholen kregen op school een video te zien waarin de naam werd onthuld.


Naamtraject
‘’Er is een uitgebreid naamtraject aan te pas gekomen. De leerlingen konden kiezen uit de door de leerlingenraad geselecteerde namen: de Meander, het Avontuur en de Mende. De meeste stemmen zijn op ‘de Mende’ uitgebracht’’, aldus Jaap ter Maat, locatiedirecteur van de Meent. Yvonne Gerdes, locatiedirecteur van de Runde, vertelt: ‘’De Mende is een samenstelling van de namen de Meent en de Runde. We zijn ontzettend blij met de gekozen nieuwe naam. De scholen gaan de krachten bundelen en deze naam versterkt dit gevoel.”

Lancering naam
De lancering werd bekend gemaakt aan de kinderen door middel van een video opgenomen bij FC Emmen. Op het veld stond een item verstopt onder een doek. Vooraf spieken was niet mogelijk, want Mascotte van FC Emmen Sibi bewaakte het item goed. Wethouder van de gemeente Emmen Raymond Wanders en de locatiedirecteuren waren aanwezig om de naam te onthullen. Onder het doek vandaan, verscheen de nieuwe naam OBS de Mende! ‘’Bij OBS de Mende zal er veel aandacht zijn voor bewegend leren’’, vertelt Jaap enthousiast. ‘’FC Emmen was om die reden een passende locatie voor het aankondigen van de nieuwe naam.’

Obs de Mende
Obs de Mende is net als de Meent en de Runde onderdeel van Openbaar Onderwijs Emmen. In augustus 2022 zullen de twee scholen gaan fuseren en het nieuwe pand betrekken. De voorbereiding voor de nieuwbouw is inmiddels gestart. Het wordt een sterke, duurzame school die volledig ingericht is op de toekomst. Dit blijkt ook uit de onderwijsvisie van de fusieschool. Belangrijk in de visie zijn: de structurele aanpak voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen, het thematisch werken op het gebied van wereldoriëntatie en de verbinding en samenwerking met het dorp.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda