Feest voor het tweetalig onderwijs

EMMEN - Van 7 t/m 14 april is het op het Carmelcollege Emmen in de week van de TTO-leerling. TTO staat voor tweetalig onderwijs en het bestaat dit jaar 30 jaar. De week wordt landelijk georganiseerd door de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, het Nuffic. Uiteraard participeert het Carmelcollege in deze thema-week, maar we geven wel onze eigen invulling eraan, vertelt Martine van der Wel, teamleider van het tweetalig onderwijs.


De school in Emmen biedt tweetalig onderwijs aan op mavo-, havo- en atheneumniveau, wat inhoudt dat de leerlingen gedurende de eerste 3 jaren ongeveer de helft van hun lessen in het Engels hebben.

De week begint gelijk goed met een feestelijke diplomering. Op woensdag 7 april worden officieel de certificaten uitgereikt aan leerlingen die afgelopen jaar examen hebben gedaan voor een aantal Cambridge- en IB programma-onderdelen. Ook zullen de junior en seniorcertificaten uitgereikt worden aan leerlingen die aan de landelijke TTO-eisen hebben voldaan. “Helaas i.v.m. de coronamaatregelen kunnen de ouders er niet bij aanwezig zijn, maar via een live verbinding kunnen de ouders toch meekijken”, vertelt Van der Wel. “Ook rijden we met iedereen die geslaagd is een ererondje door de stad in een traditionele Engelse dubbeldekker. Dat is inmiddels een traditie die erg gewaardeerd wordt door onze leerlingen.”

Engelstalige activiteiten

Iedere dag zijn er activiteiten in en rondom de school. Alle docenten die lesgeven aan de TTO-klassen geven andere lessen dan anders. Zo worden er videofilmpjes getoond waarin oud TTO-leerlingen vertellen over hun ervaringen op het Carmelcollege, er wordt in de klas ‘Fish and Chips’ gegeten en door de eersteklassers worden er echte ‘fortune cookies’ gebakken. De tweedejaars leerlingen krijgen een Cricketworkshop aangeboden. Natuurlijk worden de gevolgen van de Brexit besproken tijdens de economieles en zullen de leerlingen tijdens de Maths lessen moeten zien te ontsnappen uit de escaperoom.

Op 14 april vindt er het hoogtepunt plaats van de digitale uitwisseling met “school 66” uit Peking (China). In een livechat bespreken de leerlingen uit de bovenbouw TTO-groepen diverse maatschappelijke thema’s met elkaar, uiteraard in het Engels. “Het belooft een mooie en inspirerende week te worden en we hebben er allemaal heel veel zin in! aldus Van der Wel.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda