POLITIEK

Inspirerende avond met Marjolein Moorman in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Ongelijk investeren voor gelijke kansen-. Het was de rode draad in een vol -Het Podium- in Hoogeveen waar Marjolein Moorman te gast was bij het politieke cafe van de plaatselijke PvdA. Veel mensen waren, ondanks de code oranje die was afgegeven, afgereisd naar Hoogeveen. En zij troffen een Marjolein Moorman die op dreef was en de zaal volop inspireerde. -Wat we zelf hebben gecreeerd kunnen we ook zelf aanpakken. Ik wil dat er voor de kinderen in de stad gelijke kansen zijn. Daar doe ik het voor!-
Reageer!

Marjolein Moorman te gast in Politiek café PvdA-Hoogeveen

HOOGEVEEN- Marjolein Moorman komt op donderdagavond 22 februari naar Hoogeveen. De landelijk bekende Amsterdamse wethouder en PvdA-coryfee komt naar Het Podium in Hoogeveen om te spreken over onderwijs, talentherkenning en kansengelijkheid. Moorman werd landelijk bekend door de indrukwekkende documentaire ‘Klassen’ en haar boek ‘Rood in Wassenaar’’.
Reageer!

Klazienaveen krijgt politiepost na motie van Wakker Emmen

KLAZIENAVEEN - De motie van Wakker Emmen, gesteund door CU, VVD, 50+ en het lid Tuik van het CDA, heeft ervoor gezorgd dat Klazienaveen een politiepost krijgt als vervanger voor het huidige politiebureau. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 juni, waar de kadernota 2024 werd behandeld, vroeg de fractie van Wakker Emmen aandacht voor het politiebureau van Klazienaveen. Fractievoorzitter Leo Hoogenberg diende een motie in.
Reageer!

PvdA en Gemeentebelangen: meer aandacht voor de Drentse streektaal

HOOGEVEEN – Als het aan de fracties van PvdA en Gemeentebelangen ligt, wordt in de gemeente Hoogeveen meer aandacht besteed aan de Drentse streektaal. Het Drents, onderdeel van de Nedersaksische taal, bevat de geschiedenis en identiteit van onze gemeente. Het maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Als een taal verdwijnt, verdwijnt een deel van de identiteit, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.
Reageer!

PvdA Hoogeveen: Artikel-1 Grondwet in raadhuis Hoogeveen

HOOGEVEEN – De tekst van Artikel-1 van de Grondwet, het artikel dat discriminatie verbiedt, verdient een belangrijke plek binnen het raadhuis van Hoogeveen. Een motie met die strekking, een initiatief van de PvdA, wordt donderdag besproken in de raadsvergadering. “Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse inwoners ervaart discriminatie. De gevolgen van discriminatie kunnen groot zijn”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.
Reageer!

Carmelcollege organiseert scholierenverkiezingen

EMMEN – Op dinsdag 7 maart aanstaande organiseert de sectie maatschappijleer van het Carmelcollege Emme scholierenverkiezingen rondom de komende Provinciale Statenverkiezingen. Op beide locaties van de school (Wendeling en Meerdijk) plaatst de school stemhokjes en stembussen.
Reageer!

PvdA en Gemeentebelangen: zet buurt- en dorpshuizen als ‘warme huiskamer’ in

HOOGEVEEN - Als het aan de fracties van PvdA en Gemeentebelangen ligt, worden dorps- en buurthuizen de komende winter ingezet als warme huiskamer. Voor inwoners die geconfronteerd worden met hoge energielasten en daardoor mogelijk noodgedwongen thuis in de kou zitten, kunnen buurt- en dorpshuizen wellicht een deel van de oplossing zijn, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck
Reageer!

VVD en PvdA op de bres voor buurt-/dorpshuizen en sportverenigingen

HOOGEVEEN - Dorps- en buurthuizen en sportverenigingen hebben het zwaar met de alsmaar stijgende energiekosten. Sportverenigingen zien zich gedwongen de contributie te verhogen en dorps- en buurthuizen blijven minder lang open om zo de kosten te verlagen. VVD en PvdA roepen het college van Burgemeester en Wethouders in Hoogeveen op de problemen binnen de gemeente Hoogeveen in kaart te brengen. Daarnaast willen de twee partijen weten wat het college wil doen om sportverenigingen en dorps- en buurthuizen toegankelijk en open te houden.
Reageer!

Emmen sluit zich aan bij ‘Eén tegen Eenzaamheid’

EMMEN - De gemeente Emmen gaat deelnemen aan het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Doel van het actieprogramma is om te doorbreken dat steeds meer mensen zich eenzaam voelen. Facet organiseerde op 5 oktober in de week tegen eenzaamheid een symposium over het doorbreken van eenzaamheid. Samenwerkende organisaties in Emmen uit cultuur, onderwijs, welzijn, zorg, bedrijfsleven en de gemeente gaan hiermee samen aan de slag.
Reageer!

VVD en PvdA willen kinderraad en kinderburgemeester in Emmen

EMMEN - De VVD en PvdA in Emmen willen dat de gemeente actief gaat helpen in het opzetten van een kinderraad en de benoeming van een kinderburgemeester. De fracties dienen hiervoor een motie in tijdens de komende gemeenteraadsvergadering.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda