POLITIEK

Hoogeveens raadslid Erica Blenkers verlaat VVD-fractie

HOOGEVEEN - De VVD is wezenlijk veranderd, ik kan me niet langer vinden in de koers die de partij is ingeslagen. Na lang wikken en wegen heeft Erica Blenkers besloten haar lidmaatschap van de VVD op te zeggen. - Het was een moeilijk besluit- Blenkers verlaat daarmee ook de VVD-fractie in Hoogeveen.
Reageer!

Kindergemeenteraad Emmen zoekt opvolgers

EMMEN - Welke kinderen uit de groepen 6 en 7 van de basisscholen vormen de kindergemeenteraad tijdens het schooljaar 2024/2025? De gemeente Emmen zoekt twintig kinderen die zich in willen zetten voor zaken die voor de jeugd belangrijk zijn. Zij kiezen uit hun midden de nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester.
Reageer!

Oproep PvdA, D66 en GroenLinks: meer groene schoolpleinen in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Als het aan PvdA, D66 en GroenLinks ligt, komen er snel meer groene schoolpleinen in de gemeente Hoogeveen. De partijen stellen hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Een standaard schoolplein bestaat voor tachtig procent uit tegels, vertelt Stan van Eck, fractievoorzitter PvdA Hoogeveen. Op een groen schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen, spelen en leren in een uitdagende en groene omgeving.
Reageer!

Inspirerende avond met Marjolein Moorman in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Ongelijk investeren voor gelijke kansen-. Het was de rode draad in een vol -Het Podium- in Hoogeveen waar Marjolein Moorman te gast was bij het politieke cafe van de plaatselijke PvdA. Veel mensen waren, ondanks de code oranje die was afgegeven, afgereisd naar Hoogeveen. En zij troffen een Marjolein Moorman die op dreef was en de zaal volop inspireerde. -Wat we zelf hebben gecreeerd kunnen we ook zelf aanpakken. Ik wil dat er voor de kinderen in de stad gelijke kansen zijn. Daar doe ik het voor!-
Reageer!

Marjolein Moorman te gast in Politiek café PvdA-Hoogeveen

HOOGEVEEN- Marjolein Moorman komt op donderdagavond 22 februari naar Hoogeveen. De landelijk bekende Amsterdamse wethouder en PvdA-coryfee komt naar Het Podium in Hoogeveen om te spreken over onderwijs, talentherkenning en kansengelijkheid. Moorman werd landelijk bekend door de indrukwekkende documentaire ‘Klassen’ en haar boek ‘Rood in Wassenaar’’.
Reageer!

Klazienaveen krijgt politiepost na motie van Wakker Emmen

KLAZIENAVEEN - De motie van Wakker Emmen, gesteund door CU, VVD, 50+ en het lid Tuik van het CDA, heeft ervoor gezorgd dat Klazienaveen een politiepost krijgt als vervanger voor het huidige politiebureau. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 juni, waar de kadernota 2024 werd behandeld, vroeg de fractie van Wakker Emmen aandacht voor het politiebureau van Klazienaveen. Fractievoorzitter Leo Hoogenberg diende een motie in.
Reageer!

PvdA en Gemeentebelangen: meer aandacht voor de Drentse streektaal

HOOGEVEEN – Als het aan de fracties van PvdA en Gemeentebelangen ligt, wordt in de gemeente Hoogeveen meer aandacht besteed aan de Drentse streektaal. Het Drents, onderdeel van de Nedersaksische taal, bevat de geschiedenis en identiteit van onze gemeente. Het maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Als een taal verdwijnt, verdwijnt een deel van de identiteit, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.
Reageer!

PvdA Hoogeveen: Artikel-1 Grondwet in raadhuis Hoogeveen

HOOGEVEEN – De tekst van Artikel-1 van de Grondwet, het artikel dat discriminatie verbiedt, verdient een belangrijke plek binnen het raadhuis van Hoogeveen. Een motie met die strekking, een initiatief van de PvdA, wordt donderdag besproken in de raadsvergadering. “Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse inwoners ervaart discriminatie. De gevolgen van discriminatie kunnen groot zijn”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.
Reageer!

Carmelcollege organiseert scholierenverkiezingen

EMMEN – Op dinsdag 7 maart aanstaande organiseert de sectie maatschappijleer van het Carmelcollege Emme scholierenverkiezingen rondom de komende Provinciale Statenverkiezingen. Op beide locaties van de school (Wendeling en Meerdijk) plaatst de school stemhokjes en stembussen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda