Bij werkgelegenheidsbeleid gaat het om de grote aantallen

EMMEN - Bij werkgelegenheidsbeleid gaat het om de grote aantallen. Er zijn 15.000 werkzoekenden in Drenthe. Vele anderen zijn ingeschreven bij de Sociale Dienst. Tegen deze grote aantallen brengt de overheid beleidsprogramma's als Vierkant voor Werk in stelling.

De gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg werken hierin samen de werkloosheid binnen drie jaar met een derde terug te brengen. De provincie heeft een taskforce ingesteld om de sluiting van Philips Emmen en het ontslag van 150 werknemers te voorkomen.

Optimisme
"Eigenlijk zou je een taskforce voor werk voor het gehele noorden moeten instellen", vindt Gezienes Evenhuis. Samen met Statenkandidaat Eric Rougoor is hij de initiatiefnemer is van het buddy project. "De middelen zijn er, we moeten er bovenop zitten dat ze ook leiden dat er een flink aantal mensen weer aan de slag kunnen."

Rougoor wil hier in de komende Statenperiode samen met Drentse PvdA raadsleden werk van maken. Daarnaast hoopt hij dat er met hulp van de Staatssecretaris nog meer van dit soort buddy-projecten van de grond komen. Er is reden tot optimisme nu de conjunctuur begint aan te trekken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda