Vooral tegenstanders te horen op symposium windenergie

EMMEN - In het Hampshire Hotel in Emmen werd gisteravond het symposium 'Windmolens voor en na de verkiezingen' gehouden. Vooral de tegenstanders van windenergie lieten van zich horen. Af en toe waren er zeer heftige reacties te horen.

Aanleiding voor het symposium zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten, die op woensdag 18 maart worden gehouden. De mogelijke plaatsing van windmolens in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden is een van de belangrijkste thema's tijdens deze verkiezingen. De bijeenkomst trok ruim honderd aanwezigen, waaronder enkele lijsttrekkers en andere provinciale en gemeentelijke politici. Het symposium was een initiatief van Kennisnetwerk Lokaal 13 en Emmen.nu.

Deskundigen
Voor het symposium waren drie deskundigen uitgenodigd, namelijk Henk Linnemann, Frank de Bruijn en Pieter Lukkes. Henk Linnemann is woordvoerder namens Wakker Emmen in de raad van de gemeente Emmen, op het windmolen- en energiedossier. Hij stelde tijdens het symposium nadrukkelijk op persoonlijke titel te spreken.


Volgens Linnemann(foto) ontbreken op het gebied van windenergie een goede democratische legitimatie en ruimtelijke onderbouwing. Het rijk heeft bepaald dat Drenthe 285,5 megawatt aan windenergie voor zijn rekening moet nemen, waarvan 95,5 megawatt in Emmen. 'Vier gemeenten krijgen het voor hun kiezen, terwijl andere delen van de provincie gevrijwaard blijven van windenergie. Je moet ook naar andere vormen kijken, zoals bijvoorbeeld zonne-energie en geothermie.' (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda