CDA stelt woontoren Noorderplein ter discussie

EMMEN - De ontwikkelingen in het Centrum van Emmen gaan nu hard. Het centrumplein krijgt vorm, het Marktplein wordt afgerond, Theater en Wildlands verrijzen. De tunnel is klaar en in gebruik. Voor de zuidkant van het centrumplein moet nog een invulling worden gevonden. Het College van Burgemeester en Wethouders legt drie scenario’s voor, waaruit nog geen goede invulling blijkt.


Tegelijkertijd wordt er gesproken over de realisatie van een woontoren op de hoek Hondsrugweg Weerdingerstraat. Een woontoren waar niet echt iemand op zit te wachten. Die woontoren is gebaseerd op de hoogbouwvisie uit september 2007. Een document wat stamt uit een andere tijd; vóór de kredietcrisis, om precies te zijn.

Daarin werden twee torens voorgesteld; 1 aan de noordkant en 1 aan de zuidkant van het nieuwe Centrum. Dat zouden de bakens moeten zijn. Maar als het tij verloopt, moet men de bakens verzetten zegt het bekende spreekwoord.

Het CDA stelt het College voor daarom een vierde scenario te onderzoeken; schrap de woontoren Noord, staak de pogingen om ook nog één aan de zuidkant te realiseren, en voeg de geplande woningen toe aan de realisatie van een goede afsluiting van de zuidkant van het Centrumplein.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda