Atletiek

Egbert Zijlstra Nederlands kampioen ½ marathon masters 70+

NIJMEGEN -Afgelopen zondag werd marathonloper Egbert Zijlstra uit Barger Oosterveld tijdens de Stevensloop in Nijmegen Nederlands kampioen Halve Marathon Masters 70 plus. De Bargeroostervelder liep deze afstand (21.1 km) in een tijd van 1 uur, 27 minuten en 57 seconden. Daarmee eindigde Zijlstra ruim voor de nummers twee en drie die in de snellere categorie 60 plus en 65 plus kampioen werden.
Reageer!

Cascaderun verplaatst naar zondag 12 juni 2022

HOOGEVEEN - Hardlopers kunnen dit jaar de Hoogeveense Cascaderun op zondag 12 juni 2022 lopen. Voor het eerst in haar geschiedenis wijkt de organisatie uit naar een zondag in juni. Het grootste hardloopevenement van Drenthe is normaal altijd op een zondag in april. Door de geldende coronamaatregelen op grote evenementen is in goed overleg met de gemeente Hoogeveen besloten de Cascaderun te verplaatsen.
Reageer!

Het Drenthe Loopfestijn gaat weer van start op zondag 22 mei 2022!

KLAZIENAVEEN - Nadat er twee jaar lang, vanwege de Covid-19 pandemie, geen Drenthe Loopfestijn georganiseerd kon worden, vindt op zondag 22 mei 2022 de 37e editie dan toch echt plaats! Er is een nieuw bestuur gevormd, bestaande uit de leden van de Loopgroep Klazienaveen en uit leden van de Triathlon Vereniging Klazienaveen. Het bestuur zit vol enthousiaste ideeën, zo komt er bijvoorbeeld een nieuw loopparcours en zal de start en finish op een andere plek zijn.
Reageer!

Drenthe Loopfestijn in zwaar weer

Klazienaveen – Het startschot voor het Drenthe Loopfestijn heeft inmiddels 36 keer geknald en daarmee mag dit hardloopevenement met recht een begrip in Klazienaveen en omstreken worden genoemd. Jarenlang is het Drenthe Loopfestijn georganiseerd door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers, het bestuur, opererend vanuit een stichting. Tijdens het evenement zelf werd dit bestuur altijd geholpen door een hele grote groep vrijwilligers.
Reageer!

WILDLANDS Run door dierenpark in september 2022

EMMEN - Dierenpark WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en organisator van hardloopevenementen in Emmen MM4 Events gaan een bijzondere samenwerking aan: de WILDLANDS Run. De WILDLANDS Run is een event waarbij deelnemers van jong tot oud hardlopend door, de naam zegt het al, het dierenpark hun kilometers maken.
Reageer!

Egbert Zijlstra voor de 5e keer Nederlands kampioen marathon

AMSTERDAM - Afgelopen zondag 17 oktober is Egbert Zijlstra uit Barger Oosterveld voor de 5e maal Nederlands kampioen geworden op de marathon die tijdens de Amsterdammarathon werd gelopen. Zijlstra werd kampioen bij de Masters 70+ en deed dat met een voorsprong van ruim 30 minuten op de nummer twee en drie.
Reageer!

6e editie Groene 4 Mijl uitgesteld

GRONINGEN - Na 5 succesvolle edities van de Groene 4 Mijl heeft de organisatie met samenwerkende partijen besloten de editie van januari 2021 uit te stellen. De Groene 4 Mijl is een hardloop- en wandelevenement dat jaarlijks plaatsvindt in de natuur van de Onlanden (Eelderwolde) in samenwerking met Natuurmonumenten. De strijd tegen het coronavirus vereist dat de overheid bepaalde maatregelen heeft genomen, waaronder een verbod op grootschalige evenementen.
Reageer!

Beste deelnemers, sponsoren en andere Cascaderun liefhebbers

HOOGEVEEN - Jullie zijn van ons gewend dat de inschrijving voor de eerstvolgende Cascaderun editie tussen medio en eind oktober van start gaat. De organisatie van de Cascaderun heeft echter besloten om de (her)opening van de inschrijving voor de editie 2021 voorlopig uit te stellen tot 1 januari 2021. Dit in verband met de recente, sterke toename van het aantal Covid-19 besmettingen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda