Schitterende medailles voor TeamNL op Europees Kampioenschap

Exloo - Op de tweede dag van het Europees Kampioenschap Iberische Paarden op het Hippisch Centrum in Exloo zijn er mooie medailles behaald door TeamNL Met een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille hebben de ruiters ijzersterk gereden.


Level 2
Het Europees Kampioenschap ging vanochtend van start met Level 2. Ook in deze klasse kwamen diverse ruiters van Team NL aan de start. De gouden medaille is gewonnen door de Fransman Tom Dujardin met de 13-jarige hengst Brasil Costerousse. Een mooie zilveren medaille voor de Nederlandse Quillemette Kraaikamp met haar 7-jarige hengst Elias Torreluna en een score van 70.233%. Het brons is voor Team NL amazone Isabelle Capricho LIII met een score van 67.733%.

Uitslag Level 2:
1) Tom Dujardin – Brasil Costerousse – FRA – 71.433%
2) Quillemette Kraaikamp – Elias Torreluna – NED – 70.233%
3) Isabelle Saton – Capricho LIII – NED – 67.733%

Level 4
Saskia Knol en Clara Merkt presteren ijzersterk in Level 4 en winnen de gouden en zilveren medaille. De ruiters van TeamNL zijn hiermee oppermachtig in Level 4. Saskia behaalde met haar 8-jarige merrie Magente een schitterende score van 70.441% en kreeg hiermee de gouden medaille omgehangen. Clara Merkt en haar hengst Campeador kreeg van de jury 70.176% en is hiermee winnares van de zilveren medaille. De bronzen medaille is voor Andrea Giovannini met Predilecto FM.

Uitslag Level 4:
1) Saskia Knol – Magente – NED – 70.441%
2) Clara Merkt – Campeador – NED – 70.176%
3) Andrea Giovannini – Predilecto FM – ITA – 65.382%


Saskia Knol met Magente – Goud Level: (foto Equi Smits Photography)

Level 5
Overtuigende overwinning voor Frankrijk in Level 5. Amazone Emilie Haillot stuurde haar 12-jarige Coracao la Goudelie naar de overwinning en wint hiermee de gouden medaille. Ze scoort 67.265% en verwees daarmee haar landgenote Alexandra Roch met Atahualpa de Verlin naar de tweede plaats met een score van 64.882%.

Uitslag Level 5:
1) Emilie Haillot – Coracao la Goudelie – FRA – 67.265%
2) Alexandra Roch – Atahualpa de Verlin – FRA – 64.882%
3) Evelyne Paternoster – Mecano X – BEL – 62.353%

Level 6
Belgisch team sterk vertegenwoordigd in Level 6 en winnaar van gouden en bronzen medaille. Met een score van 64.957% behaalt Florence Kerckhove de overwinning met haar hengst Exodo. De zilveren medaille gaat naar de Engelse amazone Justine Armitage, die 62.696% scoort met haar paard Don Soberano MT. Clarisse Verboomen behaalde met haar merrie Jade de Sautour een score van 62.587% en wint hiermee de bronzen medaille.

Uitslag Level 6:
1) Florence Kerckhove – Exodo – BEL – 64.957%
2) Justine Armitage – Don Soberano MT – GBR – 62.696%
3) Clarisse Verboomen – Jade de Sautour – BEL – 62.587%

Primeur voor Exloo
Het Europees Kampioenschap Iberische Paarden is ieder jaar, maar wordt voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. Getalenteerde Iberische combinaties verschijnen aan de start in verschillende MCI levels variërend van Jonge Paarden tot en met Grand Prix niveau. De combinaties rijden een proef en kür op muziek in wedstrijdkleding of traditionele Spaanse of Portugese rijkostuums.

Het evenement is gratis toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid ook voor minder validen.

Meer informatie
Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 24 t/m 27 oktober op het Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg 27-A in Exloo. Kijk voor het volledige programma en de uitslagen op: http://www.masters-iberique.com/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda