Europees kampioenschap Iberische paarden in Exloo

Exloo - Van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober kunnen liefhebbers genieten van schitterende paarden met hun barokke uiterlijk, mooie manen en stoere hals. Getalenteerde Iberische combinaties verschijnen aan de start van het Europees Kampioenschap Iberische Paarden op het Hippisch Centrum in Exloo.


De combinaties verschijnen aan de start in verschillende MCI levels variërend van Jonge Paarden tot en met Grand Prix niveau. De combinaties rijden een proef en kür op muziek in wedstrijdkleding of traditionele Spaanse of Portugese rijkostuums.

Nederland verdedigt de landentitel
Afgelopen jaar heeft Nederland zeer sterk gepresteerd en de landentitel tijdens het EK in Frankrijk veroverd. Natuurlijk zijn de ruiters van Team NL gebrand om in eigen land weer topprestaties te leveren. Nederland heeft een sterk team met volop medaille kansen. Aan de start verschijnen onder andere Denise Zeinstra, Britta en Clara Rasche-Merkt, Ad van Burk, Romy Huisman en Chaja Kolthoff-Voest.

Hoogtepunten zijn de Jonge Paarden rubrieken op het prachtige hoofdterrein en natuurlijk de finales op zaterdag en zondag waarin de ruiters een kür op muziek rijden. Naast mooie proeven zorgen bijzondere oefeningen zoals de Spaanse Pas, Piaffe, buigingen en de muziek voor veel sfeer en emotie.

Hippisch Centrum Exloo
De afgelopen jaren hebben al diverse Europese Kampioenschappen plaatsgevonden in Exloo en het Hippisch Centrum kijkt dan ook verwachtingsvol uit naar de komst van de eerste deelnemers. Ook de lokale ondernemers zoals hotels, vakantieparken, B&B’s maar ook de restaurants en supermarkten kunnen rekenen op extra buitenlandse gasten.

Gratis entree
Het belooft een schitterend paardensportevenement te worden waar jong en oud kunnen genieten van de prachtige combinaties. Het evenement is gratis toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid ook voor minder validen.

Meer informatie
Het evenement vindt plaats op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg 27-A in Exloo. Kijk voor de laatste ontwikkelingen en het programma op Facebook en Instagram van Hippisch Centrum Exloo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda