Mooie successen op Europees Kampioenschap in Exloo

Exloo- Vandaag staat in het teken van de kUR op muziek. Schitterende muziek, mooie Iberische paarden en fantastische successen voor TeamNL. Voor liefhebbers was het vandaag genieten in Exloo met twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille hebben de ruiters geweldig gepresteerd.


Level 1

In de kür op muziek scoort TeamNL amazone Chaja Kolthoff-Voest een prachtige gouden medaille met haar 10-jarige ruin FSA Felero en een score van maar liefst 72,86%. Denise Zeinstra had haar Redactor II ook vandaag weer fijn voor elkaar en scoorde 71,84% en wint hiermee de zilveren medaille. Het podium wordt compleet met de Française Charlotte Catananti en haar paard Oli MT. Zij behaalde vandaag een score van 70,53%.


Uitslag Level 1
1) Chaja Kolthoff–Voest – FSA Felero – NED – 72,86% (FOTO Equi Smits Photography)
2) Denise Zeinstra – Redactor II – NED – 71,84%
3) Charlotte Catananti – Oli MT – FRA – 70,53%

Jonge Paarden
Vanochtend kwamen de Jonge Paarden weer in de baan voor hun tweede proef. Met een overtuigende score van 75,8% en een 8,2 voor de souplesse was de 5-jarige Soberano VH de absolute winnaar met zijn Belgische amazone Amelie Nuyens. Ook de zilveren medaille is gewonnen door België. De 5-jarige hengst Seni Rey VIII die donderdag al goud won met zijn amazone Amandine Vlieghe kreeg vandaag een score van 74,6% met een mooie 7,7 voor de galop. Brons is gewonnen door Alexandra Roch met Distinto al Andalus met een score van 74,4%.

De Nederlandse amazone Anouk Daris liet met haar 5-jarige hengst Chuilito de Lidu een fantastische galoptour zien en kreeg van de jury een 8,4. De totale score kwam uit op 73,8% en hiermee behaalde ze een 5e plaats.

Uitslag Jonge Paarden
1) Amelie Nuyens – Soberano VH – BEL - 75,8 %
2) Amandine Vlieghe – Seni Rey VIII – BEL – 74,6%
3) Alexandra Roch – Distinto al Andalus – FRA – 74,4%

Level 3

TeamNL is oppermachtig in de kür op muziek in Level 3. (FOTO Equi Smits Photography)
De jury is onder de indruk van Iris Houweling en roemt vooral het artistieke gedeelte van haar kür. Ze scoort maar liefst 74,96% met haar 10-jarige hengst Vistoso R en wint hiermee een schitterende gouden medaille.

De zilveren medaille is voor Britta Rasche-Merkt met haar Natal da Sernadina. Britta behaalde donderdag een 8e plaats maar schitterde vandaag in de kür met haar 7-jarige hengst en scoorde 74,71%.

Na een gouden medaille op donderdag scoorde Clara Merkt vandaag 72,75% met haar Nardo da Sernadinha en dat was goed voor een bronzen medaille.


Uitslag Level 3
1) Iris Houweling – Vistoso R – NED – 74,96% (FOTO Equi Smits Photography)
2) Britta Rasche-Merkt – Natal da Sernadina – NED – 74,71%
3) Clara Merkt – Nardo da Sernadinha – NED – 72,75%

Level 5
Française Emilie Haillot is net als gisteren de beste in Level 5 en wint overtuigend de gouden medaille. Haar 12-jarige Coracao la Goudelie danst naar een mooie score van 70,94%. De zilveren medaille is vandaag voor de Belgische Isaline Lieutenant. Isaline scoorde met name goed op haar artistieke gedeelte met haar paard Hexeno.

Uitslag Level 5
1) Emilie Haillot – Coracao la Goudelie – FRA – 70,94%
2) Isaline Lieutenant – Hexeno – BEL – 67,45%
3) Alexandra Roch – Atahualpa de Verlin – FRA – 66,42%

Level 6
België scoort goud en zilver in Level 6. Amazone Daphnée van Oekel met Milenio Alegria is vandaag de beste in de kür en de jury is onder de indruk van haar artistieke gedeelte en geeft mooie scores.

Gisteren goud en vandaag zilver en hiermee is het EK Iberische paarden voor Florence Kerckhove met haar hengst Exodo zeer succesvol. De combinatie scoort vandaag 69,90%.

Uitslag Level 6
1) Daphnée van Oekel – Milenio Alegria – BEL – 70,68%
2) Florence Kerckhove – Exodo – BEL – 69,90%
3) Gemma Moss – Guadiana Caniceira – GBR – 69,05%

Hippisch Centrum Exloo
Het Europees Kampioenschap Iberische Paarden is ieder jaar, maar wordt voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. Getalenteerde Iberische combinaties verschijnen aan de start op het Hippisch Centrum Exloo in verschillende MCI levels variërend van Jonge Paarden tot en met Grand Prix niveau. De combinaties rijden een proef en kür op muziek in wedstrijdkleding of traditionele Spaanse of Portugese rijkostuums.

Het evenement is gratis toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid ook voor minder validen.

Meer informatie

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 24 t/m 27 oktober op het Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg 27-A in Exloo. Kijk voor het volledige programma en de uitslagen op: http://www.masters-iberique.com/

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda