Kans op trilogie Laura Zwart bij dressuur Indoor Hartje

BEILEN - Krijgt Laura Zwart de kans op een trilogie? De dressuuramazone uit Oosterwolde kan komende week voor de derde maal winnares worden van de zware dressuurrubrieken bij het concours Indoor Hartje Drenthe. De actieve leden van de paardensport vereniging De Stroomruiters in Beilen krijgen slechts een paar dagen rust na de Grote Prijs van Beilen (zaterdag 11 januari), want op donderdag 16 januari beginnen die dressuurwedstrijden. Ook voor deze dressuurrubrieken, de basis van de paardensport, is de animo om deel te nemen groot. Bijna 200 inschrijvingen kent het dressuurfestijn van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, dat in Rabobank Assen-Noord-Drenthe haar hoofdsponsor heeft.


Laura Zwart op Tiemen (foto Roos Meertens)

In enkele rubrieken gaat het om voorselecties voor het Drents Kampioenschap. Op donderdag 16 januari vanaf 16.00 uur komen twee groepen B-combinaties vanuit de kring Zuidwest in de ring, in de hoop zich te kwalificeren voor de Drentse titelstrijd.

Ook op vrijdag 17 januari zijn er nog voorselectiewedstrijden voor het Drents Kampioenschap. Vanaf 16.00 uur strijden de deelnemers in de klasse L1 om die plaatsen. Dezelfde dag komen vanaf 19.00 uur de combinaties L2 in de ring van de manage aan de Hoefslag in Beilen.

Zaterdag 18 januari staat een deel van de wedstrijden in het teken van de ponyruiters, die vanaf 12.00 uur hun opwachting maken. Later op de dag, vanaf 16.00 uur, zijn het de deelnemers in de paardenklasse M die hun dressuurproeven moeten uitvoeren.

Zondag 19 januari is de slotdag van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. Vanaf 09.00 uur ’s morgens mogen de deelnemers in de klasse Z1 hun kwaliteiten tonen, waarna vanaf 13.00 uur de Z-klasse van de pony’s volgt en later die middag de paarden in de rubrieken Z2 en ZZ licht. Op die laatste dag komen de veel bekende dressuurruiters en amazones in de ring in Beilen.

Bij de klasse Z1 onder meer Wilmer Lanning (Gieten). Lanning, die al tien Drentse titel in de wacht sleepte, is zich nog steeds aan het verbeteren en krijgt daarbij wijze adviezen van onder meer Neerlands topdressuurruiter Edward Gal.

Ina Beuving uit Holsloot is ook een van de deelnemers in de klasse Z1, net als Ilona Liewes (Wijster) en Linda Schuring (Hijken). Beide deelnemers zijn lid van de organiserende vereniging De Stroomruiters en willen goed voor de dag komen op hun eigen concours Indoor hartje Drenthe.

In de klassen Z2 en ZZ Licht komt de winnares van verleden jaar en het jaar daarvoor opnieuw in de ring: Laura Zwart uit Oosterwolde. Het zou een sterk staaltje zijn, wanneer Zwart voor de derde achtereenvolgende maal de zwaarste rubriek ZZ Licht op haar naam zou schrijven. Maar kansloos is ze zeker niet. Veronique Roerink zal een geduchte concurrent worden voor Laura Zwart. Roerink, verleden winter Drents kampioene in de dressuur Z1, eindigt regelmatig voorin en is zeker een van kanshebbers op winst.

Ook in de zwaardere klassen komen leden van de organiserende vereniging De Stroomruiters in actie. Marell Hilberts en Maaike Hofman maken hun opwachting in hun “eigen manege” en willen voor hun fans zeker hoog scoren. Ook de laatste dagen van Indoor Hartje Drenthe heeft het publiek gratis toegang. Voor belangstellenden is dit een uitstekende gelegenheid om de betere dressuurruiters en –amazones eens van dichtbij aan het werk te zien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda