Jeugdige amazone Maureen Bonder maakt indruk

BEILEN - In winnares Maureen Bonder heeft het concours hippique Indoor Hartje Drenthe een waardig opvolger gekregen van Job Oldenziel die het springconcours afgelopen jaar op zijn naam schreef. De jeugdige Bonder snelde zaterdagavond in de barrage, waarin negentien combinaties uitkwamen, met haar schimmel Ukkie naar de winst in Beilen. Ze klopte Jack Broek met tweehonderdste van een seconde.


De strijd in de Grote Prijs Rabobank Assen Noord-Drenthe was lang, maar vooral spannend. In de eerste barragerit wist Jack Broek (Zuidwolde) al een erg scherpe tijd neer te zetten: 32.08 seconden. Drie ritten later was het de uit Schoonoord afkomstige Bonder die onder de tijd van Broek door dook. Maar zeker van winst was de 24-jarige amazone allerminst.

Veertien combinaties moesten nog volgen en onder hen zeker niet de minste. De winnaar van verleden jaar, Job Oldenziel uit Groningen bijvoorbeeld. Met Offichems Zairda, waarmee hij vorig jaar de hoofdprijs pakte, incasseerde Oldenziel ditmaal twaalf strafpunten. Ook de Ier Blayne Sheehan beet zich stuk op de tijd van Bonder. Eerst met zijn Z-paard Billy, waarmee hij een balkje afwierp en later met zijn ZZ-viervoeter Apell Wh. Sheehan bleef steken op 33.17. Roel Harke uit Punthorst leek met Zakerno nog een bedreiging te vormen, maar zijn tijd van 32.62 bleek aan de streep ook te langzaam.

Bonder zag het vanaf de kant in alle spanning aan. Maar nadat ook Weite Oldenziel (Gieten) haar tijd niet verbeterde, kwam er een enorme lach op het gezicht van Maureen Bonder. “Ik had niet verwacht dat dit de snelste tijd zou blijven”, zei ze na afloop. “Ik had verwacht dat Weite Oldenziel nog wel een fractie sneller zou zijn, maar dat lukte hem niet.”
Voor Maureen Bonder betekende de winst een kroon op haar trainingsarbeid. “Ik oefen heel veel met korte wendingen en snelle draaien. Daarbij laat ik mijn paarden over lage hindernissen springen. Echte barragetrainingen. Mooi dat die trainingen nu tot succes leiden.”

Bonder heeft in het verleden slechts eenmaal eerder meegedaan aan het concours in Beilen. “Met de oude kleine inspringbak had ik moeite. Maar nu er een nieuwe inrijhal is, heb ik toch maar ingeschreven”, aldus Bonder.
Het meedoen aan het concours hippique Indoor Hartje Drenthe van de Stroomruiters in Beilen, leverde Bonder nog meer succes op dan alleen de winst in de Grote Prijs. Ook de finale van het M-springen wist de tengere amazone op haar naam te schrijven. “Het gaat deze eerste weken van 2014 erg goed”, lachte ze na afloop breeduit. “Vanavond tweemaal een overwinning en ook in het concours in Zuidbroek ging het geweldig. Een mooier begin van het jaar kon ik niet hebben.”

Forse gift en eerbetoon
Voor de organiserende vereniging De Stroomruiters, was het zaterdag een succesvolle concoursdag. Niet alleen zat de manege tijdens de Grote Prijs bomvol, de vereniging ontving ook nog eens een fors bedrag van haar hoofdsponsor Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Coöperatie-adviseur Otto de Boer van de Rabobank overhandigde Stroomruiters-voorzitter Bert Vos een cheque van maar liefst 5000, - euro. Het geld, afkomstig uit het Rabofonds, gold als bijdrage in de kosten van de bouw van de nieuwe rijhal. Deze hal is het afgelopen jaar gereed gekomen, mede door de inzet van vele vrijwilligers van De Stroomruiters.

Zaterdagavond werd ook de naam van de nieuwe hal bekend gemaakt. Deze fraaie rijhal kreeg de naam Willem van Es Hal. Genoemd naar de voorzitter van De Stroomruiters Willem van Es, die een jaar geleden na een ziekte overleed. “Het is een eerbetoon aan Willem van Es, die zich meer dan 25 jaar heeft ingezet voor de club”, aldus zijn opvolger, voorzitter Bert Vos.

Uitslag Grote Prijs Rabobank Assen Noord-Drenthe:
1. Maureen Bonder Schoonoord), Ukkie, 0 strafpunten, 32.06 seconden;
2. Jack Broek (Zuidwolde), Bux Bunny, 0, 32.08;
3. Roel Harke (Punthorst) Zakerno, 0, 32.62;
4. Blayne Sheehan (Ier) Appell Wh, 0 33.17;
5. Xanne Sluyter (Roswinkel) Amalia, 0, 33.41.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda