Toppers sieren deelnemerslijst concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Met een groot aantal regionale toppers op de startlijst, maakt de organisatie van Indoor Hartje Drenthe zich op voor het komende concours hippique. Op vrijdag 3 januari wordt begonnen met het evenement in Beilen. Tot en met 9 januari staat het concours in het teken van het springen voor pony’s en paarden in de klassen BB tot en met M. Op vrijdag 10 januari worden de finales B en L verreden en komen de deelnemers in de zware klassen M tot en met ZZ in de ring.


Albert Zoer (foto Roos Meertens)

Het hoogtepunt van het concours is de Grote Prijs van Beilen en daarin komen tal van regionale topruiters uit. De organiserende vereniging De Stroomruiters is bijzonder verheugd dat Albert Zoer uit Echten zich dit jaar ook weer heeft ingeschreven. Zoer heeft tal van beloftevolle paarden op stal. De succesvolle ruiter zal ongetwijfeld met een aantal talentvolle springpaarden in Beilen in actie komen.


Job Oldenziel (foto Horsefotografie)

Verder heeft de winnaar van de Grote Prijs van verleden jaar, Job Oldenziel (Groningen) ook weer ingeschreven en hij wordt vergezeld van zijn broer Weite Oldenziel (Gieten) die nog steeds tot de betere regionale ruiters behoort.


Bert-Jan Zuidema won in 2010.2011 en 2012 
 
Iemand die revanche zou willen nemen is Bert-Jan Zuidema (Linde). Hij zegevierde in de Grote Prijs van Beilen in 2012, 2011 en 2010 en wil de editie van 2014 graag aan zijn erelijst toevoegen.

Andere bekende ruiters die zich willen bewijzen tijdens Indoor Hartje Drenthe zijn onder anderen Maureen Bonder (Schoonoord), Renate Beuving (Odoorn), Gert van den Hof (Slagharen), Marleen Schütte (Emmen), Jack Broek (Zuidwolde), Jan Burema (Weener) en de plaatselijke favorieten die lid van zijn De Stroomruiters Bram van Es (Beilen) en Marlies Hoorn (Stuifzand). Tal van bekende ruiters en amazones uit de regio maken dus hun opwachting tijdens het springen bij Indoor Hartje Drenthe.

Inmiddels hebben al velen van hen kennis gemaakt met de nieuwe rijhal bij de manege aan de Hoefslag in Beilen. Deze nieuwe hal zal worden benut als inrijpiste voor de springwedstrijden van Indoor hartje Drenthe. Een enorme vooruitgang ten opzichte van de vorige inspringbak die aanmerkelijk kleiner was.

Wanneer het publiek de toppers in actie wil zien, is daar ruimschoots gelegenheid voor. De voorwedstrijden voor de klassen Z en ZZ zijn op vrijdag 10 januari. De Grote Prijs van Beilen is op zaterdagavond 11 januari. De toegang is alle dagen gratis, ook bij de Grote Prijs.

Op zaterdag 11 januari komen ook nog ponyruiters in actie en staat het verenigingsspringen op het programma, evenals de finale van het M-springen. Maar de hoofdschotel van het springen bij Indoor Hartje Drenthe is de Grote Prijs van Beilen, met vele noordelijke toppers.Na het springen wordt Indoor Hartje Drenthe op 16 januari voortgezet met de dressuursport.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda