Beleef de jaren 70 in Drenthe met “De Weltmeister”

EMMEN â?? Aanstaande vrijdag 20 september gaat de nieuwe voorstelling De Weltmeister van muziektheatergezelschap Iemandsland in première in het ATLAS Theater in Emmen. Speciaal voor deze grote theaterproductie wordt het hele theater omgetoverd tot één grote beleving van de jaren â??70. Het wordt een unieke, avondvullende reis door het theater die al buiten begint met een ouderwetse grenscontrole.


Op het podium in de Rabozaal speelt een vijfkoppige band onder leiding van de Veenkoloniale zanger Bert Hadders (winnaar van de prestigieuze K. Ter Laan prijs). Voor De Weltmeister schreef hij een reeks nieuwe Drents/Groningse liedjes. In een groot beweegbaar decor met indrukwekkende animaties van HappyShip vertelt een cast van vijf acteurs het verhaal van een doorsnee plattelandsgezin uit Drenthe. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens.


Het is 1974, de tijd van ABBA, Heino, Nuts, bakkebaarden en transistorradio’s. Het gezin maakt zich los van hun geschiedenis en kijkt vooruit, de toekomst in. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken. In onze grensstreek komt de wereld voor het eerst via kleurentelevisie binnen. Het Nederlands voetbalelftal gaat naar de wereldkampioenschappen. Dominees liepen rond met bakkebaarden, boeren met knaloranje overhemden en bankbediendes met het haar over de oren. Heino, Vicky Leandros, ABBA en Rod Stewart schallen uit draagbare transistorradio’s zodat iedereen overal zijn favoriete muziek bij zich heeft.

De cast van deze productie bestaat uit Margje Wittermans, Erik Harteveld, Wouter van Oord, Ella Kamerbeek en Laurens van Lottum. De muzikanten zijn Bert Hadders, Wyno Bruinsma, Marcel Wolthof, Bas Mulder en Christof Bauwens. Jan Veldman zorgde voor de teksten en Bert Hadders schreef de muziek. De regie van deze productie is in handen van Albert Secuur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda