“Barger-Oosterveld op Wiel’n” vervangt “Emmen on Wheels”

BARGER OOSTERVELD - Nadat de organisatie van Emmen on Wheels bekend maakte dat het evenement dit jaar in Emmen geen doorgang kon vinden, sloegen de bestuursleden van Oldtimer Club Barger Oosterveld (OCBO) de handen in elkaar om dit bijzondere evenement toch voor Emmen te behouden.

Met het gegeven dat van uitstel vaak afstel komt heeft de “Oldtimer Club Barger Oosterveld” de handschoen opgepakt om te zorgen dat dit druk bezochte evenement blijft voorbestaan. De stichting “Emmen on Wheels”, die er een prachtig evenement in Emmen van hebben gemaakt, kan dan in alle rust naar een doorstart zoeken en dan het evenement zo weer kan overnemen.

Wij waren met onze vereniging ook elke keer aanwezig op het goed georganiseerde evenement in Emmen met alles waar een wiel onder zit, zegt bestuurslid Harm Dik. ,,Wij organiseren zelf elke twee jaar een oldtimer evenement in Barger Oosterveld, dus wisten wat ons te wachten stond. Deze keer niet op het terrein naast de ijsbaan of op het marktplein in Ëmmen, maar op een locatie op het grondgebied van Barger Oosterveld voor FC Emmen stadion “De Oude Meerdijk”.

Het is de bedoeling dat “Barger-Oosterveld op Wiel’n” op zondag 8 september aanstaande mede dank zij de goede medewerking van de gemeente Emmen zal worden gehouden. Welkom is volgens bestuurslid Harm Dik iedereen die ook bij “Emmen on Wheels” zou meedoen.

“In tegenstelling tot ons eigen evenement is dit geen specifieke oldtimer show, maar gaat het om alles wat op ook maar wielen rolt zoals bijvoorbeeld auto’s, motoren, bromfietsen, tractoren, landbouwmachine en zelfs een autoped. Het is een evenement zonder enige winstbejag, waardoor belangstellenden gratis toegang hebben en ook gratis parkeren kunnen parkeren”.

Tijdens het evenement dat duurt van 11.00 tot 17.00 uur is er mede dankzij Crazy Time ook voldoende gelegenheid voor de inwendige mens en zal de band BACO de gehele dag voor de muzikale ondersteuning zorgen. De Oldtimerclub Barger Oosterveld werd in 2008 opgericht nadat een groep liefhebbers van oldtimers twee jaar eerder de smaak te pakken kregen na een presentatie tijdens het 100-jarig bestaan van de Gerardus kerk in Barger Oosterveld.

Onder aanvoering van voorzitter Harrie Schürmann groeide de vereniging uit tot een vereniging met ongeveer 80 leden met voertuigen van allerlei aard. Daarmee presenteren zij zich ook op andere evenementen zoals o.a. op Koningsdag, tijdens Hemelvaartsdagdag in het Veenpark en bij de Bleerinck. Voor meer informatie over dit evenement kan men contact opnemen met bestuurslid Harm Dik, tel: 06-51291224 of via info@OCBO.nl


Het bestuur van de Oldtimer Club Barger Oosterveld is er helemaal klaar voor en toont één de pronkjuwelen die er op 8 september tijdens Barger-Oosterveld op Wiel’n te zien zal zijn. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda