Sedna zet zich in voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

EMMEN - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.


De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF!

Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Doe ook mee! Kom samen met ons in actie voor een geletterd Nederland! Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

Samen gaan we voor een geletterd Emmen!
Met de Week van de Alfabetisering zet Sedna zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Wij zetten ons in voor een geletterd Emmen! De verschillende gebiedsteams van Sedna organiseren deze week tal van activiteiten. Zo wordt er een letterlunch georganiseerd, voorgelezen door opa’s en oma’s op peuterspeelzalen, vindt er een letterWK plaats en een taalquiz. Meer informatie over de activiteiten zijn te vinden op www.sednaemmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda