Burgemeesters geven startsein Kindermaand

ASSEN - In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Het is Oktober Kindermaand. Op basisscholen verspreid door de hele provincie geven burgemeesters woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 het startsein voor deze speciale actiemaand.De burgemeesters bezoeken een school in de eigen gemeente en spelen daar met de leerlingen het Kindermaand-spel. De burgemeesters willen met het spel kinderen enthousiast maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe en de creatieve activiteiten waar ze met hun ouders aan deel kunnen nemen tijdens de actiemaand.

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Alle kinderen in Drenthe zijn er de afgelopen jaren groot mee geworden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar in alle Drentse gemeente kunnen tal van activiteiten bezoeken in musea, molens, theaters en ateliers. Alle workshops, voorstellingen en rondleidingen zijn voor de kinderen, en vaak ook hun ouders, gratis toegankelijk.

Op alle scholen waar de burgemeesters komen wordt een welkom voorbereid. Soms is dat een lied, soms een dans en soms een erehaag. Na een toelichting op het project wordt het spel gespeeld. De winnaar van dit spel mag met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto. (foto: K&C/Sijtze Veldema)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda