Tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw in Collectie Brands|

NIEUW DORDRECHT - Afgelopen vrijdag opende wethouder Robert Kleine in Musuem Collectie Brands in Nieuw Dordrecht de grote tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw wordt in de geschiedenisboeken neergezet als een hoogtepunt in de Nederlandse geschiedenis, waarin de economie opbloeide en er veel gebeurde op het gebied van kunst en wetenschap. Maar was dit het geval voor héél Nederland? Was de rijkdom van Amsterdam ook te vinden in Drenthe?


De tentoonstelling “Drenthe & de Gouden Eeuw” neemt u mee door de geschiedenis. Te beginnen in het Holland van de 17e eeuw om vervolgens door te reizen naar Drenthe; eerst door de 17e eeuw en daarna door twee periodes waarin Drenthe economische groei heeft beleefd. Volgens wethouder Robert Kleine past deze tentoonstelling in het jaar van Rembrandt goed in de verdere ontwikkeling van Collectie Brands. De Gouden Eeuw in Drents perspectief is een mooie invalshoek.”


Als officiële openingshandeling werd de wethouder onderworpen aan een reuktest van geurtjes uit de Gouden eeuw en Drenthe.


Tijdens de tentoonstelling werd ook een special ap van de collectie Brands in gebruik genomen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda