Vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival in Diever

DIEVER - In Diever wordt op zaterdag 20 april 2019 de vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd. Dit gratis toegankelijke seniorenfestival biedt muziek, theater, dans, workshops, exposities en een markt met aandacht voor gezondheid, bewegen en lifestyle. Het festival is één van de grootste voor senioren in Drenthe en vindt dit jaar plaats in de multifunctionele accommodatie Stad en Esch.


Tijdens het festival kunnen bezoekers kennismaken met kunst en cultuur en mee doen aan allerlei culturele activiteiten. Het programma biedt ook activiteiten op het gebied van gezondheid en stimuleert senioren lichamelijk en geestelijk actief te blijven. De presentatie van het Gekleurd Grijs Festival is in handen van presentator en journalist Jacques d’Ancona.

Openingsvoorstelling
Het festival duurt van 13.30 tot 20.30 uur en start met de dansvoorstelling Leef van choreograaf Martien Bruggink. In deze voorstelling laten senioren zien dat zij alles uit het leven halen en volop genieten.

Livemuziek
De gehele dag is er livemuziek van Bibi Wemmenhove, singer-songwriter en winnares van Westerveld Got Talent 2017, The Harmony Shakers en het Popkoor Dwingeloo. De band The Woodies brengt de muziek van The Everly Brothers tot leven en The Single Guys draaien de hele dag -ouderwets- plaatjes in de foyer. Big Band Coevorden sluit het festival af met een mix van jazz, pop en rock.


Creatieve activiteiten

De MFA in Diever heeft verschillende ruimtes met activiteiten. Bezoekers kunnen aanschuiven bij de creatieve tafel van Kreakracht, kunnen schilderen, de djembé leren bespelen of een tangoles volgen. Meedoen met een workshop yoga, virtual reality, het fitte brein of theater kan ook. Naast de optredens en de workshops zijn er verschillende randactiviteiten. De festivalmarkt biedt inspiratie over gezondheid, bewegen, kunst, cultuur, zorg en welzijn. En er zijn presentaties van Scala centrum voor de kunsten, gitaardocent Gerard Eummelen, activiteitencentrum De Uelenspieghel en opera-ensemble Frizzare.

Pendelbus
In Diever rijdt tussen 13.30 en 17.00 uur een gratis pendelbus vanuit het centrum, parkeerplaats Dingspilhuus, naar de festivallocatie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda