Veel belangstelling voor locomotievenparade smalspoor museum Erica

ERICA – Afgelopen zaterdag en zondag stonden de activiteiten op het Smalspoormuseum in Erica geheel in het teken van de jaarlijkse locomotievenparade. Terwijl een jaar geleden vooral de zwaardere locomotieven over het 90 cm spoor werden gepresenteerd was er in het afgelopen weekend gekozen voor het 70 cm spoor met de lichtere locomotieven met daar aan gekoppelde verschillende treinstellen als turfkarren, een olietank en een huifkar voor de tochtjes over het gebied va het smalspoormuseum gebied.


Voor het perron stopte steeds de locomotief en werden de vele belangstellenden uitvoerig door presentator Serge Vinkevleugel ingelicht over de ruim 20 locomotieven de werden gepresenteerd.

Ook was er een speciale halte gecreëerd waar van de kinderen zelf als een machinist een ritje mochten maken en leerden om de locomotief te starten en om het over het spoor voort te bewegen.

Voor de parades konden beangstellenden ook nog een rondtoer maken waarbij ook de turfstrooiselfabriek en de remise van het smalspoormuseum aan deden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda