Jonge generatie pakt traditie van de oogstdag in Roswinkel weer op

ROSWINKEL – Op zondag 1 september aanstaande zal voor de 36ste keer weer een oogstdag worden gehouden in Roswinkel. Na een jaar zonder oogstdag, heeft een jongere groep in Roswinkel de draad weer opgepakt. Een groepje van 20 personen, deels oude bezetting en deels nieuwe bezetting willen toch dat deze jaarlijkse traditie weer een herstart krijgt.


De voorbereidingen zijn al dagen, weken in volle gang om er weer een middagvullend interessant programma van te maken. Het graan wordt deze week alvast gemaaid en later deze week in schoven op wagens geladen zodat er op de oogstdag op verschillende manieren gedorst kan worden. Het ouderwetse vlegelen, dorsen met trekker en dorsen door middel van geubelaandrijving.

Verder zullen er vele andere demonstraties zijn zoals touw draaien, dokken binden, zeis aren, graan malen en noem zo maar op. Ook de traditionele spekdikken zullen als vanouds weer volop gebakken worden. De muzikale omlijsting zal deze middag weer worden verzorgd door de plaatselijke trots, de muziekvereniging Amoroso. De aanvang is om 14:00 en zal duren tot 17:00 en de entree is nu weer helemaal gratis.

De zelfbinder en de combine uit 1926 bezig aan de laatste baan van het koren dat aanstaande zondag tijdens de oogstdag zal worden verwerkt. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda