4 seconden kwam Demi Vollering te kort

Beste wielerliefhebber, Je zou bijna vergeten dat de Tour de France Femmes afgelopen weekend tot een spectaculaire ontknoping. Wat een slot, waarin Demi Vollering uiteindelijk vier seconden tekort kwam om de eindzege af te pakken van Kasia Niewiadoma. Tegelijkertijd ging ook de Vuelta van start in Portugal, dus verschoof de aandacht snel naar de Vuelta.



Warme gevoelens bij de Vuelta
In de kersverse WielerFlits Podcast heb ik het samen met verslaggevers Youri IJnsen en Niels Bastiaens uitgebreid over de openingsweek van de Ronde van Spanje. Hoe staat Wout van Aert ervoor? Welke conclusies zijn te trekken uit de eerste bergetappes van de Vuelta? En wat kunnen we nog verwachten van de rest van de eerste week?

Vandaag (vrijdag) is het tijd voor een heuvelrit, waarna zaterdag en zondag nog twee lastige bergetappes volgen. In onze dagelijkse voorbeschouwingen lees je alles over het parcours en de favorieten voor die etappes. Ook ben je bij WielerFlits op het juiste adres om elke dag de koers te volgen; we hebben elke dag een liveblog van start tot finish!

Wereldkampioen op het EK?
Ook gaat het in de podcast en op onze website steeds meer over het EK wielrennen, dat over drie weken al gepland staat. Wat kunnen we verwachten van het parcours in Belgisch Limburg en welke renners gaan namens Nederland en België naar dat EK? Youri en Niels laten hun licht erover schijnen in de WielerFlits Podcast, dus luister nu!

Een warm Vuelta-weekend gewenst!


Nick Doup
Redactiechef WielerFlits

Vuelta-verrassingen, Richardson-rel, Hessmann-heibel en rijdt Mathieu van der Poel het EK?

Het is smoordruk op de wielerkalender momenteel. De Tour de France Femmes lijkt alweer een eeuwigheid geleden, de Vuelta a España, Ronde van Duitsland en Tour de l’Avenir zijn bezig en de Bretagne Classic en Renewi Tour staan voor de deur. Kortom: genoeg te bespreken in een nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

Overname fietskledingmerk AGU geklapt; toekomst onzeker

De overname van fietskledingmerk AGU door een andere partij is op het laatste moment geklapt. Dat hebben meerdere personeelsleden van het in Alkmaar gevestigde bedrijf in o.a. wielerkleding aan WielerFlits verklaard. Het personeel is op de hoogte gebracht. AGU is de kledingsponsor van Visma | Lease a Bike en de KNWU.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

‘Competitievervalsing mogelijk door elektronische groepsets te hacken’

Onderzoekers van de University of California San Diego en de Northeastern University (Boston, Amerika) hebben een drietal kwetsbaarheden ontdekt in Di2, het elektronisch schakelsysteem van Shimano. In de onderzoekspaper wordt beschreven hoe het in theorie mogelijk zou zijn concurrenten tijdens profwedstrijden te hacken. Ondertussen heeft Shimano profploegen al van een update voorzien waardoor het hacken niet meer mogelijk zou moeten zijn.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

EK in Belgisch Limburg wordt zoals Gent-Wevelgem: “Iedereen heeft kans op dit parcours”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda