Zilver voor Manon Veenstra uit Kerkenveld

PARIJS - BMX - Manon Veenstra uit Kerkenveld heeft verrassend een zilveren medaille gewonnen op de olympische piste van Saint-Quentin-en-Yvelines. De Drentse BMX'ster doet voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. De 26-jarige Veenstra kwalificeerde zich eerder op de avond op overtuigende wijze voor de finale. Ze eindigde na drie runs in de halve finales als derde. Alleen de Australische Saya Sakakibara en de Britse titelverdedigster Beth Shriever deden het beter.


Uitstekende vorm
In de finale toonde Veenstra opnieuw haar uitstekende vorm. De debutante was de enige die in het spoor bleef van Sakakibara, de uiteindelijke winnares. Na die knappe prestatie rende ze over de baan naar haar familie op de tribune. Achter Veenstra werd de Zwitserse Zoé Claessens derde.

Met Laura Smulders was er nog een tweede Nederlandse BMX'ster actief in de finale. Zij eindigde op de vierde plaats. Haar zus Merel werd in de halve finales uitgeschakeld.

Historisch zilver
Het zilver van Veenstra is het beste BMX-resultaat van een vrouw voor Nederland op de Spelen. Eerder pakten Laura Smulders (2012 Londen) en Merel Smulders (2021 Tokio) brons.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda