CULTUUR

Stichting Taalpodium Emmen (STEM), gaat de uitdaging aan in oktober

EMMEN - 2021 wordt de (eerste) Maand van de Taal in de gemeente Emmen. Het programma is gevarieerd en geen enkele activiteit is mogelijk zonder het gebruik van de taal. Kortom: de taal staat centraal! Wij verwachten dat het gehele programma kan worden gerealiseerd. Dit neemt niet weg dat een of meer activiteiten geen doorgang kunnen vinden vanwege (verscherpte) maatregelen in verband met het Corona-virus.
Reageer!

Grote belangstelling kunstenaars om te exposeren in Nieuw Amsterdam Veenoord.

NIEUW AMSTERDAG/VEENOORD - Nadat vorig jaar de Kunstroute niet door kon gaan vanwege corona is er opnieuw grote belangstelling van kunstenaars, ook van ver buiten onze regio om te komen exposeren in de diverse ateliers en cultuurhistorische gebouwen in Nieuw Amsterdam Veenoord. Het beloofd een mooie route te worden.
Reageer!

Geslaagde start culturele seizoen met UITmarkt Emmen

EMMEN - Het afgelopen weekend stond Emmen centrum in het teken van de traditionele opening van het culturele seizoen met UITmarkt Emmen. De aftrap werd vrijdagavond verricht door de Drentse zangeres Martijje met twee concerten in de Bibliotheek, zegt Rineke Marwitz, directeur van Stichting Uitmarkt Emmen. ,,Wij hadden een aantrekkelijke mix van popmuziek, klassieke muziek, Urban Arts, film, theater, cabaret, kindervoorstellingen en -activiteiten en nog veel meer. Ondanks de coronabeperkingen werd het een mooi en afwisselend programma voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen”.
Reageer!

Instawalk Into Nature

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur organiseert op 11 september een Instawalk, een fotowandeling, langs de beelden van Into Nature in het Bargerveen in Emmen. Deelnemers leren op aanmoediging van professioneel fotograaf en kunstenaar Sake Elzinga nog mooiere foto’s maken voor hun eigen Instagram account en die van de organisatie.
Reageer!

Senioren aan de cultuur

ASSEN - Stichting Kunst & Cultuur moedigt senioren in Drenthe aan om weer deel te nemen aan het culturele leven. Speciaal voor hen wordt in september de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! georganiseerd met tal van culturele activiteiten in musea, dansscholen, molens en dorpshuizen. Doel is om de senioren te enthousiasmeren voor kunst, cultuur en erfgoed dicht bij huis, hen samen te brengen en hun creativiteit te vergroten.
Reageer!

34e SIVO-festival Borger opnieuw met jaar uitgesteld

BORGER - Het leek er op dat er grote kans was dat het SIVO-festival eind juli eindelijk door kon gaan. Door de verschillende versoepelingen leek een nieuw begin van het festival in Borger een behoorlijke stap dichterbij gekomen. Toch blijkt de Nederlandse folklorewereld na 1,5 jaar van stilstand nog niet klaar voor een herstart. Daarom is opnieuw besloten dat er dit jaar geen SIVO-festival wordt gehouden.
Reageer!

Het Aomer Rondtie: wandelen bij café De Amer

AMEN - Voor wandelaars die De Acht van Amen willen lopen, heeft cultureel café De Amer sinds kort een leuke, nieuwe aanvulling: het Aomer Rondtie. Bij het rondje horen onder andere een gratis te downloaden app met informatie bij de wandelroute, een gezellige quiz over de rijke geschiedenis van het café en natuurlijk ook de Aomer Appelblues en een borrelplankje.
Reageer!

Impuls voor zzp’ers cultuureducatie in Groningen en Drenthe

ASSEN - Zzpers werkzaam op het gebied van cultuureducatie in Drenthe en Groningen kunnen na de zomer gratis deelnemen aan een cursusprogramma. In het programma vergroten ze hun kennis en digitale vaardigheden en leren ze het online en offline cultuuronderwijs te combineren. Het gratis programma is mogelijk omdat het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidieaanvraag van 70.000 euro van Stichting Kunst & Cultuur en Compenta heeft goedgekeurd.
Reageer!

Carina Vinke winnaar cultuurprijs Emmen 2020

EMMEN - Zangeres Carina Vinke is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020. Tijdens de Nieuwjaarsuitzending van de gemeente Emmen nam zij deze prijs in ontvangst. Carina werd thuis verrast door wethouder Robert Kleine. Carina Vinke is opgeleid tot klassiek zangeres, zangdocente en operazangeres aan verschillende conservatoria in Nederland, België en Spanje. Ze studeerde als jong talent op haar vijftiende aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Reageer!

Oktober Kindermaand gaat ook in coronatijd door

ASSEN - Bijna honderd Drentse culturele instellingen doen dit jaar, ondanks corona, mee met Oktober Kindermaand. Soms in een andere vorm, soms met kleinere groepen, maar de culturele sector zet de deuren wijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met inachtneming van de eisen die het RIVM stelt zijn kinderen en bijna overal ook hun ouders weer welkom om deel te nemen aan workshops, rondleidingen en spannende speurtochten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00