CULTUUR

Oktobermaand-Kindermaand

EMMEN - Oktober is de maand waarin culturele organisaties in Drenthe gratis kinderactiviteiten bieden. Dit gebeurt in het kader van het provinciale project Oktober Kindermaand. De organisaties laten kinderen en hun ouders zien en ervaren hoeveel Drenthe op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft. Er zijn tal van evenementen varierend van een workshop armbanden maken tot de gratis voorstelling - De vliegende koeien- van prehistorisch tekenen tot een rondleiding over het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op www.kindermaand.nl zijn alle komende activiteiten te vinden.
Reageer!

IJswee I Okki Poortvliet

EMMEN - Tentoonstelling over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters Zaterdag 9 oktober 2021 was de officiele opening van de tentoonstelling IJSWEE van Okki Poortvliet bij CBK Rensenpark. De tentoonstelling is tot en met 14 november te zien. IJswee bestaat films, animaties, tekeningen, prints, installaties en alles daartussen over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters.
Reageer!

Stichting Taalpodium Emmen (STEM), gaat de uitdaging aan in oktober

EMMEN - 2021 wordt de (eerste) Maand van de Taal in de gemeente Emmen. Het programma is gevarieerd en geen enkele activiteit is mogelijk zonder het gebruik van de taal. Kortom: de taal staat centraal! Wij verwachten dat het gehele programma kan worden gerealiseerd. Dit neemt niet weg dat een of meer activiteiten geen doorgang kunnen vinden vanwege (verscherpte) maatregelen in verband met het Corona-virus.
Reageer!

FILOSOFIECAFÉ Emmen

EMMEN - Grote Kerk Emmen, woensdag 20 oktober, 19.30 - 22.30 uur. Het Inspiratieplein en het Filosofiecafe Emmen hebben Paul van Tongeren, de huidige Denker des Vaderlands uitgenodigd om te spreken over zijn boek - Het wonder van betekenis-. Er i­s geen betekenis, er i­s geen schoonheid, maar door onze ogen kri­jgen de dingen en de werkelijkheid betekenis en dat is ver-wonderlijk volgens Van Tongeren in Trouw.
Reageer!

Grote belangstelling kunstenaars om te exposeren in Nieuw Amsterdam Veenoord.

NIEUW AMSTERDAG/VEENOORD - Nadat vorig jaar de Kunstroute niet door kon gaan vanwege corona is er opnieuw grote belangstelling van kunstenaars, ook van ver buiten onze regio om te komen exposeren in de diverse ateliers en cultuurhistorische gebouwen in Nieuw Amsterdam Veenoord. Het beloofd een mooie route te worden.
Reageer!

Geslaagde start culturele seizoen met UITmarkt Emmen

EMMEN - Het afgelopen weekend stond Emmen centrum in het teken van de traditionele opening van het culturele seizoen met UITmarkt Emmen. De aftrap werd vrijdagavond verricht door de Drentse zangeres Martijje met twee concerten in de Bibliotheek, zegt Rineke Marwitz, directeur van Stichting Uitmarkt Emmen. ,,Wij hadden een aantrekkelijke mix van popmuziek, klassieke muziek, Urban Arts, film, theater, cabaret, kindervoorstellingen en -activiteiten en nog veel meer. Ondanks de coronabeperkingen werd het een mooi en afwisselend programma voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen.
Reageer!

Instawalk Into Nature

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur organiseert op 11 september een Instawalk, een fotowandeling, langs de beelden van Into Nature in het Bargerveen in Emmen. Deelnemers leren op aanmoediging van professioneel fotograaf en kunstenaar Sake Elzinga nog mooiere foto’s maken voor hun eigen Instagram account en die van de organisatie.
Reageer!

Senioren aan de cultuur

ASSEN - Stichting Kunst & Cultuur moedigt senioren in Drenthe aan om weer deel te nemen aan het culturele leven. Speciaal voor hen wordt in september de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! georganiseerd met tal van culturele activiteiten in musea, dansscholen, molens en dorpshuizen. Doel is om de senioren te enthousiasmeren voor kunst, cultuur en erfgoed dicht bij huis, hen samen te brengen en hun creativiteit te vergroten.
Reageer!

34e SIVO-festival Borger opnieuw met jaar uitgesteld

BORGER - Het leek er op dat er grote kans was dat het SIVO-festival eind juli eindelijk door kon gaan. Door de verschillende versoepelingen leek een nieuw begin van het festival in Borger een behoorlijke stap dichterbij gekomen. Toch blijkt de Nederlandse folklorewereld na 1,5 jaar van stilstand nog niet klaar voor een herstart. Daarom is opnieuw besloten dat er dit jaar geen SIVO-festival wordt gehouden.
Reageer!

Het Aomer Rondtie: wandelen bij café De Amer

AMEN - Voor wandelaars die De Acht van Amen willen lopen, heeft cultureel café De Amer sinds kort een leuke, nieuwe aanvulling: het Aomer Rondtie. Bij het rondje horen onder andere een gratis te downloaden app met informatie bij de wandelroute, een gezellige quiz over de rijke geschiedenis van het café en natuurlijk ook de Aomer Appelblues en een borrelplankje.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30
SYmpfonica in D
za 30 okt 2021 om 16:00
Walt Wikins in De Amer
za 30 okt 2021 om 20:00