CULTUUR

Expositie Open Monumenten Dagen 2023

EMMEN - Levend Erfgoed. Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer duizenden monumenten in Nederland gratis hun deuren, tijdens de 37ste editie van de Vriendenloterij Open Monumentendag. In 2023 is het twintig jaar geleden dat het UNESCO-verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat vieren we door het thema -Levend Erfgoed- te koppelen aan Open Monumentendag. Levend Erfgoed zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven.
Reageer!

Verborgen Mystiek. Schatten uit het verleden’

EMMEN - Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 10 september 2023 vindt de laatste tentoonstelling plaats bij CBK Emmen op de oude locatie in het Rensenpark. Door Museum Janning uit Nieuw-Schoonebeek is de exclusieve expositie - Verborgen Mystiek. Schatten uit het verleden - samengesteld. In de expositie worden prachtige historische kerkelijke kunstwerken getoond, niet met de focus op religie maar op de mystiek die van de stukken uitging.
Reageer!

'Mensen moeten zoiets hebben: 'wauw, daar wil ik naar toe'

EMMEN - Het is een markt vol met mineralen, fossielen, archeologie, geologie en aanverwant. Met talloze (kinder)activiteiten en met enkele zeer prominente gasten. 'Stonehunter' Eric van IJsseldijk tekent voor de organisatie van de Oertijdmarkt op 30 juli (10.00-17.00 uur) in Emmen - op de wielerbaan achter het stadion van FC Emmen -en na het succes van vorig jaar wil hij meer. 'Vorig jaar trokken we liefst vierduizend bezoekers. Natuurlijk hopen we dat aantal te overtreffen. Ik kan nu al zeggen dat we 140 kramen hebben en dat is al aanzienlijk meer ten opzichte van vorig jaar, zegt hij tevreden.
Reageer!

Albertje Steensma verrast met de Buiskool Trofee

EMMEN - De jaarvergaering van de Drentse vereniging 't Aol Volk werd donderdagavond een bijzondere vergadering. Albertje Steensma is gestopt na vele jaren als secretaris van het bestuur van t Aol Volk. Aan haar werd de Buiskool Trofee uitgereikt. Prominente Drenten zoals Daniel Lohues en Harm en Roelof mochten deze trofee eerder ontvangen en daarnaast werd Albertje en haar man Watze tot erelid van de vereniging worden benoemd.
Reageer!

Rijksuniversiteit Groningen start archeologisch onderzoek bij Hunebed D29 nabij Borger

GRONINGEN - Onderzoekers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) starten op 26 juni met een archeologisch onderzoek op een terrein bij hunebed D29 nabij Borger. Gedurende vier weken zoeken ze onder leiding van prof. dr. Daan Raemaekers naar het antwoord op de vraag waar het gebied rondom het hunebed in het verleden voor werd gebruikt.
Reageer!

Bloesemconcert in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Op zondag 21 mei aanstaande van 14.00 uur tot 16.30 uur is er een bloesemconcert achter de Sint Gerardus Majella kerk in Barger Oosterveld. De werkgroep Kerk en Cultuur nodigt u van harte uit voor een bloesemconcert op zondagmiddag 21 mei. Achter de fraaie kerk bevindt zich aan de ene kant het prachtig kerkenbos met zijn bijzondere kruiswegstaties en aan de andere kant de tuin met appelbomen die momenteel rijk te bloeien staan.
Reageer!

Bloesemconcert bij de Sint Gerarduskerk in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Op zondag 21 mei aanstaande van 14.00 uur tot 16.30 uur is er een bloesemconcenrt achter de Sint Gerardus Majella kerk in Barger Oosterveld. De werkgroep Kerk en Cultuur nodigt u van harte uit voor een bloesemconcert op zondagmiddag 21 mei. Achter onze fraaie Gerardus Majella kerk bevindt zich aan de ene kant het prachtig kerkenbos met zijn bijzondere kruiswegstaties en aan de andere kant de tuin met appelbomen die momenteel rijk te bloeien staan. Daar achter het goed onderhouden kerkhof waar onze dierbare overledenen rusten in een oase van rust en vrede.
Reageer!

Actiemaand Gekleurd Grijs

EMMEN - Mooie voorstellingen en inspirerende lezingen bezoeken, bijzondere rondleidingen volgen en zelf creatief aan de slag gaan. Elkaar ontmoeten onder het genot van een drankje. In april organiseren instellingen en kunstenaars in heel Drenthe bijzondere activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs. De eerste actiedagen zijn voorbij, maar tot 1 mei is er nog heel veel te doen bij de culturele organisaties. www.gekleurdgrijs.nl.
Reageer!

Jeugdige Drentse voordrachtskunstenaars in het ATLAS theater

EMMEN -Vrijdagavond 31 maart 2023 was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging t Aol Volk dit jaar weer na 3 jaar corona voor de jeugd organiseerde. Het was geweldig om te zien en te horen hoe de ruim 30 jeugdige finalisten op het toneel in een bomvolle zaal van het Atlas Theater hun gedichtje in het Drents voordroegen. Er was weer veel keuze in gedichten: bestaande gedichten, maar ook weer een aantal nieuwe zelfgeschreven gedichten. Gedichten over sport, een huisdier en nog veel meer onderwerpen.
Reageer!

Wie gaat er vanavond met de Grada Eding-Askes beker naar huis?

EMMEN - Afgelopen woensdag zijn er voorronden gehouden en hebben leden van ’t Aol’ Volk gejureerd en vanavond, vrijdag 31 maart, dus de grote finale. De juryleden Annemiek Drenth, taolambassadeur, Klaas Schultz, taolkunstenaar en Eric van Oosterhout, burgemeester, zullen het niet gemakkelijk krijgen. Het voordragen wordt afgewisseld met dansen van de Jeugd- en Kinderdansgroep ’t Aol’ Volk. De aanvang is 19.00 uur en de toegang gratis
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda