CULTUUR

34e SIVO-festival Borger opnieuw met jaar uitgesteld

BORGER - Het leek er op dat er grote kans was dat het SIVO-festival eind juli eindelijk door kon gaan. Door de verschillende versoepelingen leek een nieuw begin van het festival in Borger een behoorlijke stap dichterbij gekomen. Toch blijkt de Nederlandse folklorewereld na 1,5 jaar van stilstand nog niet klaar voor een herstart. Daarom is opnieuw besloten dat er dit jaar geen SIVO-festival wordt gehouden.
Reageer!

Het Aomer Rondtie: wandelen bij café De Amer

AMEN - Voor wandelaars die De Acht van Amen willen lopen, heeft cultureel café De Amer sinds kort een leuke, nieuwe aanvulling: het Aomer Rondtie. Bij het rondje horen onder andere een gratis te downloaden app met informatie bij de wandelroute, een gezellige quiz over de rijke geschiedenis van het café en natuurlijk ook de Aomer Appelblues en een borrelplankje.
Reageer!

Impuls voor zzp’ers cultuureducatie in Groningen en Drenthe

ASSEN - Zzpers werkzaam op het gebied van cultuureducatie in Drenthe en Groningen kunnen na de zomer gratis deelnemen aan een cursusprogramma. In het programma vergroten ze hun kennis en digitale vaardigheden en leren ze het online en offline cultuuronderwijs te combineren. Het gratis programma is mogelijk omdat het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidieaanvraag van 70.000 euro van Stichting Kunst & Cultuur en Compenta heeft goedgekeurd.
Reageer!

Carina Vinke winnaar cultuurprijs Emmen 2020

EMMEN - Zangeres Carina Vinke is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020. Tijdens de Nieuwjaarsuitzending van de gemeente Emmen nam zij deze prijs in ontvangst. Carina werd thuis verrast door wethouder Robert Kleine. Carina Vinke is opgeleid tot klassiek zangeres, zangdocente en operazangeres aan verschillende conservatoria in Nederland, België en Spanje. Ze studeerde als jong talent op haar vijftiende aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Reageer!

Oktober Kindermaand gaat ook in coronatijd door

ASSEN - Bijna honderd Drentse culturele instellingen doen dit jaar, ondanks corona, mee met Oktober Kindermaand. Soms in een andere vorm, soms met kleinere groepen, maar de culturele sector zet de deuren wijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met inachtneming van de eisen die het RIVM stelt zijn kinderen en bijna overal ook hun ouders weer welkom om deel te nemen aan workshops, rondleidingen en spannende speurtochten.
Reageer!

Culturele activiteiten in de Grote Kerk in Emmen

EMMEN - Het bestuur van de Grote Kerk in Emmen wil u graag weten of u geinformeerd wilt worden over de culturele activiteiten van de Stichting Grote Kerk Cultureel Emmen. Of wellicht wilt u ons financieel ondersteunen. Graag wijs ik u op extra activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid. Van de gemeente Emmen en het veteranenfonds hebben we financiele steun hiervoor gekregen, maar we kunnen extra donaties hard gebruiken.
Reageer!

HAnnah Mae en Erichard Zuiderveld genomineerden Drentse Talentprijs Cultuur

EMMEN - Celliste Mare Keja, singer-songwriter Hannah Mae en schrijver en columnist Richard Zuiderveld zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Dit heeft Stichting Kunst & Cultuur bekend gemaakt. De prijs wordt op 20 april 2020 uitgereikt. Mare Keja uit Anderen won vorig jaar op haar cello de landelijke finale van het Prinses Christina Concours in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar. De talentvolle celliste werd vijf jaar geleden toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium en wil professioneel celliste worden.
Reageer!

Finale derde Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten

EMMEN - Zondag 27 oktober aanstaande zal in Eetcafé Groothuis aan de Stationsstraat in Emmen de finale worden gehouden van het derde Nederlands Kampioenschap light Verse-dichten. Lichtvoetige gedichten die gebracht worden door de finalisten Wim Meyles, Robin Veen, Loek Smit, Christiaan Abbing, Hans Mooi, Adrie Oudejans, Bert van den Helder en Onno-Sven Tromp.
Reageer!

Huldigingen (en Koninklijke Onderscheidingen) bij ’t Aol’ Volk

NOORD SLEEN - Tijdens de jaarlijkse z.g.n â??actievenavondâ?? van de Drentse Vereniging â??t Aolâ?? Volk op zaterdagavond 5 oktober 2019 in zalencentrum Wielens, in Noord-Sleen werden vrijwilligers in het zonnetje gezet die 25 of 40 jaar actief zijn bij de vereniging.
Reageer!

Taalwerkplaats in Nieuw-Amsterdam viert tienjarig bestaan!

NIEUW AMSTERDAM - Zondagmiddag 13 oktober is het exact 10 jaar geleden dat de oprichtingsakte van de Stichting Taalwerkplaats Drenthe bij de notaris passeerde. Dit dient niet ongemerkt voorbij te gaan! Nadat met veel gevoel voor avontuur de Oude Waterzuivering aan de Zijtak OZ bewoonbaar was gemaakt is een dapper bestuur aan de slag gegaan om de Taalwerkplaats leven in te blazen. Vele activiteiten werden georganiseerd. Cursussen, workshops, voorstellingen, schrijfwedstrijden en een heus Schrijverscafé verwenden de inwoners uit de regio.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda