Deelnemers Fietsfestival Drenthe worden verrast

Hoogeveen - Tijdens de tweede editie van het Fietsfestival Drenthe, dat op zaterdag 2 september plaatsvindt, zijn er diverse rustplekken en koffiestops. De inschrijving voor het Fietsfestival Drenthe is enkele weken geleden gestart. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website en Punt H in Hoogeveen. We maken nader kennis met enkele locaties waar tijdens de fietstocht van 30, 40 of 40+ kilometer gestopt kan worden.

De organisatie is met veel enthousiasme bezig met de organisatie van het tweede fietsfestival Drenthe. Op zaterdag 2 september kan er tussen 9.00 uur tot 11.00 uur gestart worden bij sporthal Het Activum in Hoogeveen. Inschrijven kan bij Punt H aan de Hoofdstraat en via de website www.fietsfestivaldrenthe.nl. Ook op de dag zelf kunnen deelnemers zich nog laten inschrijven bij Het Activum.

Tijdens het tweede fietsfestival fietsen de deelnemers door natuurgebied Takkenhoogte-Meeuwenveen in het Reestdal, Steenberger Oosterveld, Klein Zwitserland, De Falieberg, Veeningen, Fort, Zuidwolde, Alteveer en het Zuiderpark in Hoogeveen. Tijdens de gezellige fietsrit zijn er koffiestops en rustplekken.

De Entekoele

De route leidt onder andere naar camping De Entekoele aan de Falieberglaan in Zuidwolde, die een gecertificeerd afstapmoment van fietsnetwerk.nl is. De camping biedt kleinschaligheid, rust, groen en ruimte en bevindt zich in een wandelbos. De Entekoele beschikt over een grote kano- en visvijver. Uitkijkend over het water serveren de medewerkers de deelnemers aan Fietsfestival Drenthe op het terras een gratis kop koffie. Door de omgeving loopt het Reestdal, een karakteristiek stukje natuur dat bekend staat om de vele ooievaars, boomkikkers, dassen en andere bijzondere fauna en flora. Elk jaar weten veel recreatieve vissers camping De Entekoele te vinden.

Museum De Wemme

Een ander afstapmoment voor de fietsers van Fietsfestival Drenthe is Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum De Wemme in Zuidwolde. Belangstellenden kunnen het museum bezoeken voor een gereduceerd tarief. Momenteel loopt de expositie Smakelijk Eten! De Nederlandse maaltijd van steentijd tot nu. Het museum is speciaal voor het fietsfestival geopend vanaf 10.00 uur. Hoe en wat er vroeger werd gekookt en gegeten, hoe nieuwe ingrediënten en voedingsmiddelen naar Europa kwamen, hoe we voeding probeerden houdbaar te maken en hoe onze smaakbeleving en kooktechnieken veranderden, dat alles is te zien en te beleven in de nieuwe expositie ‘Eet Smakelijk!’ De handkarren hebben ook allemaal met eten en drinken te maken.

Boerderij ten Kate

De deelnemers aan het fietsfestival kunnen op 2 september ook een bezoek brengen aan boerderij ten Kate aan de Markeweg in Veeningen. Vanwege de strenge hygiënewetgeving in de varkenshouderij, mag je als bezoeker niet ‘gewoon’ in de stal komen. Om bezoekers toch te laten zien en te ervaren hoe de familie Ten Kate de varkens houdt en verzorgt, hebben ze een aparte zichtstal gebouwd. Door grote ramen kunnen bezoekers in de kraamstal kijken bij de moedervarkens (zeugen) en hun pasgeboren biggen. Aan de andere kant is de stal met de oudere biggen en op een beeldscherm zie je live-beelden van de dragende zeugen. Verder hangen er overal informatieborden waarop meer te lezen is over de varkens en het bedrijf. Ook zijn er stops bij dorpshuis ’t Markehuus in Veeningen, Het nationaal monument Het Onbevattelijke in buurtschap De Stapel en bijna aan het einde van de fietstocht kan een gratis consumptie genuttigd worden bij De Lekkernij aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. De finish is bij Het Activum op sportpark Bentinckspark.

Voor vragen aan de organisatie kan men mailen naar info@fietsfestivaldrenthe.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda