Oertijdmarkt een verassend evenement.

EMMEN - Afgelopen zondag was de zeventiende editie van de Oertijdmarkt. Dit evenement vond plaats op de wielerbaan, achter het stadion in Emmen. Op verschillende plaatsen was de reclame in en rondom Emmen al gezien. Door de nieuwsgierig en wat onwetend moesten we de marktbezoeken. De opening werd verricht door een man met een wit pak en witte hoed vergezeld van een echte Dinosaurus. Nog nooit eerder meegemaakt dat een markt zo geopend werd.


Afgelopen zondag was de zeventiende editie van de Oertijdmarkt. Dit evenement vond plaats op de wielerbaan, achter het stadion in Emmen. Op verschillende plaatsen was de reclame in en rondom Emmen al gezien. Door de nieuwsgierig en wat onwetend moesten we de “markt“ bezoeken. De opening werd verricht door een man met een wit pak en witte hoed vergezeld van een echte Dinosaurus. Nog nooit eerder meegemaakt dat een markt zo geopend werd.


De markt was veel groter dan verwacht en naast de verschillende stands met mineralen, edelstenen en fossielen stonden er ook heel veel andere producten te koop. Geurdingen, oerkoeken, honing, oerbrood, worst en zelfs mutsen. Eigenlijk heel veel verscheidenheid. Maar het leukste waren eigenlijk wel de activiteiten. Een dino maken van een wasknijper, stenen schilderen, een geode kraken, fossielen hakken, munten en goud zoeken. De meeste ook nog gratis of voor een echt redelijk bedrag.


Het leukste was wel de speerpunt maken van echt vuursteen. Het ging maar door en door. Door verschillende organisaties hebben we ons laten voorlichten. We hebben een super dag gehad en deze markt was meer een evenement dan een markt. Op de terugweg toch maar een bakje patat gehaald en zelfs dat bleek oerfriet te zijn. Onze dag kon niet meer stuk. Wat super leuk georganiseerd en voor volgend zeker een reminder. Ruim 4000 mensen hebben deze Oertijdmarkt bezocht.

(Foto's Arend van Haaren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda