Feestelijke aftrap cultureel seizoen in ATLAS Theater

Emmen, 13 september 2024- Vrijdagavond werd in het ATLAS Theater het nieuwe culturele seizoen feestelijk afgetrapt met een previewavond vol verrassende optredens. Onder leiding van cabaretier Thijs van de Meeberg, die als gastpresentator optrad, kregen de aanwezigen een voorproefje van wat het komende seizoen in petto heeft. De avond begon met een spectaculair openingsdans van Kims Fame School, waar wethouder Dewy Keen en theaterdirecteur Machteld van der Werf aan meededen. Dit optreden gaf meteen de toon aan voor een avond vol energie en talent.


Tijdens deze previewavond lag de nadruk op de voorstellingen die het komende seizoen in de Dagblad van het Noorden Zaal te zien zullen zijn. Hier krijgen o.a. beginnende artiesten de kans om hun talent te laten zien in een intieme setting. Daarnaast biedt deze kleine zaal een podium voor vernieuwende en experimentele theaterstukken en ontdekken de bezoekers de verborgen parels in het theater.

Ook werd er speciale aandacht besteed aan de cabaretseries. Het ATLAS Theater presenteert dit seizoen twee van deze series. Elke serie heeft drie voorstellingen met veelbelovende cabarettalenten die nog niet eerder in Emmen te zien waren. Bezoekers kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen tot wel 50% op deze cabaretpakketten, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het ATLAS Theater. Zo biedt het ATLAS Theater een voordelige manier om nieuw talent te ontdekken, waaronder Selma Visscher, Fabian Franciscus en Martijn Crins.

Eerste eigen theaterproductie: Oorlogsverhalen uit Emmen en omgeving
Verder werd tijdens de avond de verkoop gestart van de eerste eigen theaterproductie van het ATLAS Theater: Oorlogsverhalen uit Emmen en omgeving. Deze voorstelling, met tien spelers uit de regio, brengt verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven, vanuit verschillende perspectieven. 10 april 2025, precies 80 jaar na de bevrijding van Emmen, gaat de voorstelling in première, met een extra voorstelling op 12 april. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Winnaars van ATLAS on STAGE terug op het podium
Sport Club Emmen, de winnaar van de eerste editie van ATLAS on STAGE, stond ook deze avond opnieuw op het podium. Vorig seizoen overtuigden zij zowel de jury als het publiek met hun energieke performance en dat deden ze deze avond weer. Ook komend seizoen wordt er een nieuwe editie van ATLAS on STAGE georganiseerd, waarbij lokaal talent de kans krijgt om hun passie voor theater te laten zien.

Vervolgfeest tijdens het Uitfestival Emmen
Na de feestelijke aftrap in het ATLAS Theater gaat het culturele programma zaterdag verder tijdens het Uitfestival Emmen in het centrum. In het theater zijn er optredens van koren, orkesten en een exclusieve backstage-tour. Op het Mondriaanplein is er een interactief kidsplein en tijdens het avondprogramma kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van optredens van onder andere Hannah Mae, Fortunate Sons en The Story of Boybands. Het volledige programma is te vinden op www.uitfestivalemmen.nl.

De theaterkaarten voor seizoen 2024-2025 zijn nu te bestellen via www.atlastheater.nl.

ATLAS Theater

Raadhuisplein 100
7811 AP Emmen
+31 (0)591 850856

atlastheater.nl

Facebook
TwitterInstagram

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda