Bijzondere samenwerking Duitsland en ATLAS Theater Emmen

EMMEN - Het ATLAS Theater heeft in samenwerking met theater Theater an der Wilhelmshöhe in Lingen een uitje georganiseerd voor De Vrienden van ATLAS. Deze gezellige groep is samen afgereisd naar Lingen om de voorstelling Mimirichi â?? Paper World te bewonderen.


Met 25 man sterk stapten de Vrienden van ATLAS in de bus onder begeleiding van Roelinus Reurink. ‘De vereniging van theaterliefhebbers in Emmen hebben zich uitstekend vermaakt. We werden goed ontvangen door Vera Bruns, Directeur van het theater in Lingen.’ Een heel speciaal programma in Lingen komt daarvoor in aanmerking. Iets dat niet gauw in Emmen, zelfs in Nederland, te zien is.

Het gaat om een voorstelling van het internationaal gewaardeerde clownsensemble - uit Oekraïne - Mimirichi. ‘Het was absoluut voor herhaling vatbaar en hopen dat we dit nog vaker kunnen organiseren!’ Deze samenwerking werkt beide kanten op. ‘Aankomende week komen ze vanuit Lingen naar het ATLAS Theater om de voorstelling van Faulty Towers te bewonderen.’


De samenwerking tussen de theaters is mogelijk gemaakt door Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. Reurink vertelt waarom dit zo’n bijzonder initiatief is: ‘Het is erg uniek dat twee theaters elkaar zo kunnen vinden. We kunnen zo de grenzen vervagen en genieten van mooie voorstellingen.’ Het Interreg-programma wordt over de grenzen samengewerkt om Nederland en Duitsland meer unieke kansen voor welvaart en een hoogwaardige leer- en werkomgeving te kunnen bieden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda