Feestelijke aftrap nieuw seizoen ATLAS Theater

EMMEN - Na een succesvolle voorverkoop periode vond op vrijdagavond 8 september de officiele opening van het nieuwe culturele seizoen plaats in het ATLAS Theater. Wethouder Dewy Leal werd samen met theaterdirecteur Machteld van der Werf op magische wijze op het toneel getoverd om het startsein te geven. Gastpresentator en cabaretier Thijs van de Meeberg kondigde de diverse previews aan van artiesten zoals Elske de Wall, Wim van der Vliert en Wouter Monden die komend seizoen in de kleine zaal van het theater zullen optreden met hun avondvullend programma.

Zeer succesvolle voorverkoop periode
“We hebben enorm veel zin in een nieuw seizoen.” vertelt de trotse theaterdirecteur Van der Werf. “We hebben nog nooit eerder zoveel kaarten verkocht in de voorverkoop, maar liefst 10.000 kaarten meer dan vorig jaar en we zitten nu al op ruim 60% van onze doelstelling. Een mooie start dus!”

Tijdens de previewavond lag de nadruk niet op de grote, populaire producties waar al veel kaarten voor zijn verkocht, maar juist op de meer intieme voorstellingen en de nog onbekende cabarettalenten. “Voor een jonge talentvolle theatermaker of cabaretier, is het belangrijk om ervaring op te doen, om werk te maken en dit te delen met publiek. Wij bieden dit podium. Ook kunnen bezoekers het theater op een andere manier ervaren, zich onderdeel voelen van het stuk en de artiest bijna aanraken door bijvoorbeeld de intieme setting.”

Speciaal voor veelbelovende cabarettalenten heeft het theater speciale cabaretpakketten samengesteld. Zo kunnen bezoekers met een korting van wel 50% naar de cabaretvoorstellingen. Deze korting wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het ATLAS Theater en was vorig seizoen een groot succes. “Gemiddeld zaten er zo’n 150 a 200 bezoekers in de zaal.” vertelt de theaterdirecteur enthousiast.

Uitfestival Emmen
Na de officiële opening in het ATLAS Theater vindt de volgende dag, zaterdag 9 september het Uitfestival plaats. Het Uitfestival vormt de start van het nieuwe culturele seizoen en ook dit jaar ligt het accent op verwonderen, inspireren en vermaken. Zo staan er dit jaar prachtige namen op het hoofdpodium op het Raadhuisplein. Het Noord Nederlands Orkest trapt af om 15.15 uur. Tot in de late uurtjes is het echter feest met onder andere Waylon & band, Queen the music en Ruben Strating. In het ATLAS theater zijn gedurende de middag verschillende lokale orkesten te beluisteren en ook kun je een rondleiding achter de schermen volgen.

De theaterkaarten voor seizoen ’23/ ‘24 zijn via www.atlastheater.nl te bestellen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda