GEMEENTE EMMEN

De wijk Angelslo krijgt een gloednieuw wijkcentrum.

EMMEN - Deze multifunctionele ontmoetingsplek komt grotendeels op de bovenverdieping van de nieuw te bouwen ALDI supermarkt in het winkelcentrum. Op deze plek staat nu nog het huidige, verouderde wijkcentrum. Wethouder Jisse Otter: - De wens voor een nieuw wijkcentrum in Angelslo bestaat al lange tijd. Door de plannen voor het wijkcentrum en een nieuwe ALDI nu te combineren, ontstaat er een win-win situatie. Dit zorgt bijvoorbeeld door de samenwerking met ALDI voor veel lagere bouwkosten en het gezamenlijk aanpakken van het openbaar gebied. Ook daarin werken we samen met ALDI.-
Reageer!

Gemeente Emmen investeert in beschut werk

EMMEN - In 2022 investeert gemeente Emmen in extra beschut werkplekken voor inwoners met een arbeidsbeperking. De gemeente wil hiermee de wachtlijst voor beschut werk inkorten en bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt. Sinds 1 januari 2017 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het realiseren van beschutte werkplekken voor mensen die extra begeleiding of aanpassingen op hun werkplek nodig hebben.
Reageer!

Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar

EMMEN - Een spetterend begin van 2022. Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar Door de coronamaatregelen is het vertrouwde nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater ook dit jaar niet mogelijk. Om het nieuwe jaar met een frisse en positieve boodschap te starten lanceert de gemeente Emmen vanavond haar unieke Nieuwjaarsfilm.
Reageer!

Pieter Koolwijk is ereburger van de gemeente Emmen

EMMEN - Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk uit Emmen is benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout verraste hem hiermee tijdens de opnames van de Nieuwjaarsfilm van de gemeente. Hij overhandigde Pieter Koolwijk de erepenning en bijbehorende oorkonde op het Marktplein bij de Grote Kerk. Pieter Koolwijk kreeg de penning omdat hij op 5 oktober 2021 de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs heeft ontvangen voor schrijvers van kinderboeken.
Reageer!

Gemeente Emmen klaar voor nieuw inburgeringsstelsel

EMMEN - Sneller meedoen door nieuwe wet Inburgering. Per 1 januari 2022 treedt de nieuwe wet Inburgering in werking. Gemeenten worden vanaf deze datum weer verantwoordelijk voor de inburgering van nieuwe statushouders. Doel van de nieuwe wet is dat nieuwkomers zo snel mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving. In de nieuwe aanpak staan een brede intake en persoonlijk inburgeringstraject centraal. Gemeente Emmen heeft de uitvoering van de nieuwe wet ondergebracht bij leerwerkbedrijf Menso.
Reageer!

DHL Parcel gaat een CityHub XL bouwen aan de Nijbracht in Emmen

EMMEN - DHL Parcel gaat een CityHub XL bouwen aan de Nijbracht in Emmen die als uitvalsbasis gaat dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in Emmen en omgeving. Daarvoor werd de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 12000 m2 deze week getekend. Het pand gaat voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen in de bouw (BREEAM).
Reageer!

Nieuwbouwplannen voor Barger-Oosterveld en Emmen-centrum

EMMEN - Drie appartementencomplexen met in totaal 54 woningen aan de Weerdingerstraat in Emmen en zeven vrijstaande woningen aan de Oosterveldsestraat in Barger-Oosterveld. Deze twee kansrijke woningbouwplannen worden de komende periode verder onderzocht en uitgewerkt. Het college van Emmen is akkoord met het sluiten van intentieovereenkomsten met de ontwikkelaars van deze plannen.
Reageer!

New eMMergy Congres op 17 en 18 november geannuleerd

EMMEN - De gemeente Emmen heeft besloten het New eMMergy congres op 17 en 18 november aanstaande te verplaatsen naar woensdag 6 en donderdag 7 april 2022. De reden hiervoor zijn de nieuwe coronamaatregelen die op 13 november zijn ingegaan. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag met daarin de nieuw afgekondigde coronamaatregelen, en na overleg met het ATLAS Theater, werd duidelijk dat een aantal onderdelen van het congres niet kon doorgaan zoals gewenst.
Reageer!

Verdriedubbeling aanmeldingen pleegouders in Drenthe

EMMEN - Pleegzorgdrenthe, het samenwerkingsverband van de drie pleegzorgorganisaties in Drenthe. Yorneo Pleegzorg, Leger des Heils Pleegzorg en William Schrikker Gezinsvormen) kijkt terug op een bijzondere week. de aandacht en activiteiten in de Week van de Pleegzorg hebben we drie keer zoveel aanmeldingen binnengekregen van mensen die meer willen weten over pleegouder worden. Een ontzettend mooi resultaat. Meer pleegouders zijn nodig om zo een goede match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin aldus Marchien Timmer van Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe.
Reageer!

Emmenaren maken kennis met nieuwe vormen van kunst en cultuur

EMMEN - Meer inwoners ontdekken een nieuwe vorm van kunst en cultuur en meer culturele activiteiten vinden plaatst in de persoonlijke kring. Dat zijn enkele uitkomsten van de Cultuurmonitor 2021, een grootschalig onderzoek naar de cultuurbeleving onder de inwoners van de gemeente Emmen. Corona heeft een duidelijke invloed gehad op de deelname van de Emmenaren aan culturele activiteiten. Dat is terug te zien in de uitkomsten van de Cultuurmonitor.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda