HULDIGINGEN

Nederlands kampioenen Valerie Horsman, Syrith Bos en Europees kampioen Lieke van der Aa gehuldigd

EMMEN - Sportkampioenen Valerie Horsman (10) uit Schoonebeek, Syrith Bos (16) uit Emmer- Compascuum en Lieke van der Aa (15) uit Emmen zijn deze week gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Op 8 juni 2024 werd Valerie Horsman Nederlands kampioen Wielrennen in Zuidland. Zij komt uit voor Wielersport vereniging Emmen. Syrith Bos werd in mei Nederlands kampioen BMX. Zij komt uit voor Rapid Wheels Klazienaveen. Lieke van der Aa werd in juni Europees Kampioen BMX.
Reageer!

Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent, parasporter en sportploeg 2023 van Drenthe?

ASSEN - Stembussen Sportgala Drenthe open van 15 t/m 18 februari. Op maandag 4 maart 2024 vindt het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter worden vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. De jury, bestaande uit topsporters- en sportjournalisten, kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari. Inwoners kunnen stemmen via www.sportgaladrenthe.nl.
Reageer!

Nederlands kampioen Arjen Holties gehuldigd

EMMEN - Op woensdag 31 januari huldigde wethouder Pascal Schrik menner Arjen Holties (25) uit Schoonebeek. Op 16 & 17 september 2023 vond het Nederlands kampioenschap plaats bij het Hippisch Centrum Exloo. Holties werd hier Nederlands Kampioen Mensport tweespan paard in de klasse middel en komt uit voor de Menvereniging Achter â??n Bos. De ouders van de heer Holties hebben altijd paarden aan huis gehad.
Reageer!

Turnster Annelie Brakels gehuldigd

EMMEN - De 16-jarige Annelie Brakels uit Nieuw-Weerdinge is op dinsdag 18 juli gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. De turnster won op 22 en 23 april 2023 maar liefst drie gouden medailles tijdens het NK meerkamp en NK toestellen in de categorie 3e divisie junior.
Reageer!

Erepenning van de gemeente Emmen voor Marchien Brons

EMMEN - Marchien Brons heeft bij haar afscheid als directeur van de Bibliotheek Emmen de erepenning van de gemeente Emmen ontvangen. Zij heeft ruim 45 jaar bij de bibliotheek gewerkt en heeft zich onder meer ingezet voor cultuur en het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Met het ontvangen van de erepenning is Marchien Brons ook ereburger van de gemeente Emmen.
Reageer!

Koninklijke onderscheiding voor Berend Keuter

BARGER OOSTERVELD â?? Vanmiddag verscheen burgemeester Eric van Oosterhout op het sportpark van SVBO in Barger Oosterveld om een zogenaamde coronatest uit voeren, maar het was eigenlijk een verassing voor bestuurslid Berend Keuter. In zijn bagage had hij namelijk ook een Koninklijke onderscheiding meegenomen om Berend Keuter de verrassing van zijn leven te bezorgen.
Reageer!

Acht Jeugdlintjes uitgereikt in Gemeente Emmen

EMMEN - Dinsdag 20 november, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikte wethouder Robert Kleine voor de achtste keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse waardering voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.
Reageer!

Sonja Oost vertelt over haar sportcarriere tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

KLAZIENAVEEN - Atlete Sonja Oost uit Achterste Erm komt op woensdag 10 januari naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van Sportief Klazienaveen. De politiemedewerkster gaat vertellen over haar unieke prestaties en ervaringen tijdens atletiekwedstrijden over de hele wereld. De Master atlete won de afgelopen jaren veel medailles op 100, 200 en 400 meter. Een groot aantal keren was zij deelneemster aan de World Police and Fire Games, de Olympische Spelen voor brandweer en politie.
Reageer!

Barger-Compascuum eert Nobelprijswinnaar Ben Feringa

BARGER COMPASCUUM - Op donderdag 6 april eert Barger-Compascuum oud-inwoner en Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Tijdens een feestelijk programma krijgen kinderen van zijn voormalige basisschool, zijn oud-klasgenoten en andere inwoners de gelegenheid om hem te feliciteren.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda