William Kruit Nederlands kampioen 125cc speedway

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zaterdag 24 september 2016 stond William Kruit uit Emmer Compascuum in Veenoord aan de start tijdens de gouden helm races. William reed in de klasse 125cc. William wist 3 series te winnen en 1 maal tweede. Hiermee had hij genoeg


Hiermee had hij genoeg punten om door te gaan naar de A-finale. In deze finale had hij een slechte start en moest hij in de achtervolging. Na 2 ronden wist hij er aan de binnenkant bij langs te komen, maar helaas haakte de andere rijder zijn voet achter de step van William en kwam hierdoor te vallen. De referee besloot hierop om William te diskwalificeren en werd hierdoor zesde van deze dag. Dit was erg jammer, omdat hij natuurlijk graag wilde winnen in zijn eigen gemeente. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken, want ondanks deze zesde plek had William nu al ruim voldoende punten om in Veenoord voor de tweede keer zijn Nederlandse titel binnen te slepen.

Na de huldiging snel naar huis om nog even vier uurtjes te slapen. Zondag morgen om 8 uur stond het team van William al weer in Roden. William wist de eerste twee manches met ruime voorsprong te winnen. In de derde manche reed hij op een tweede plek achter Michael de Jong uit Appelscha. Nadat Michael een foutje maakte gingen William en Jeffrey Sijbesma hier voorbij.

Deze beide mannen gingen bijna gelijk over de finish. De jury vond dat Jeffrey net voor William finishte. Aangezien William in de vorige twee manches al genoeg voorsprong had wist hij de dag overwinning binnen te halen. Een mooie afsluiting van de periode op de 125cc special/speedwayer. Ook in Roden werd hij gehuldigd voor zijn tweede Nederlandse titel en werd na de huldiging als kampioen in een meertje gegooid. Maar een nat pak had hij er graag voor over. Volgend seizoen rijd William in de klasse Nationalen op een 500cc of een 250cc. Het racing team Kruit, willen iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook heeft gesteund om deze goede prestatie neer te kunnen zetten. Foto: William Kruit William Kruit pakt voor de tweede keer op rij de Nederlandse titel.

(foto Bennie wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda