Thriantaschool Emmen beleeft een dag met een gouden randje

EMMEN - Afgelopen vrijdag vierde de Thriantaschool in Emmen het 50 jarig jubiluem. Al 50 jaar wordt er in Emmen onderwijs gegeven aan een prachtige doelgroep, zeer moeilijk lerende kinderen (ZML). Het begon in 1972 aan de Valtherzandweg in Emmen. De school had daar een zwembad en een prachtige plek nabij het Valtherbos.


Vanaf 1997 trok de gehele school (SO en VSO) in het schoolgebouw aan de Zuidlaarderbrink 4, vanaf 2007 vertrok de SO afdeling richting de school aan de Balingerbrink. Het VSO bleef aan de Zuidlaarderbrink gehuisvest, maar vertrekt aan het eind van dit schooljaar richting de Meerdijk. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan een prachtig nieuw schoolgebouw voor het VSO. De SO afdeling krijgt in 2025 nieuwbouw, waar is nu nog niet bekend.

De ontwikkelingen in het onderwijs aan deze doelgroep is kenmerkend. Waar eerder de zorg centraal stond, wordt er nu gekeken naar de mogelijkheden van onze leerlingen. Het onderwijs staat hierdoor echt centraal. Op zowel het SO als het VSO hebben we één motto: “De kracht van speciaal”. Dit kwam vandaag volledig tot uiting op beide afdelingen. Het was één groot feest voor alle leerlingen, bijzonder om dit mee te mogen maken. Er waren voorstellingen op beide afdelingen, een optocht op het SO, een vossenjacht bedacht door de eindgroep op het VSO en de catering bleef niet achter. Als kers op de taart kregen we bezoek van onze burgermeester. De burgermeester kreeg een quiz en een lied aangeboden namens beide scholen en natuurlijk mochten we op de foto. Wat een speciale dag met onze leerlingen!


Burgemeester Eric van Oosterhout was deze middag ook op bezoek en las onder anderen een gedicht voor. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda