Onvergetelijke studententijd in Emmen!

EMMEN - Op 15 maart gaf Raymond Wanders, wethouder van de gemeente Emmen, het officiele startschot van Studiestad Emmen bij NHL Stenden. Het platform Studiestad Emmen biedt ontzettend veel activiteiten en studentenkortingen voor mbo- en hbo-studenten die in de gemeente Emmen studeren. In de app Studiestad Emmen vinden studenten alles voor een onvergetelijke studententijd in Emmen. De website studiestademmen.nl en app zijn vanaf vandaag beschikbaar.


Tijdens de officiële start werden studenten Enzo (NHL Stenden) en Ana (Drenthe College) geïnterviewd. Samen met Danique (Drenthe College) vormen zij het studentenbestuur van Studiestad Emmen. Justin Ripassa, voormalig student en nu ondernemer, interviewde deze enthousiaste studenten en vroeg wat zij gaan doen. Enzo: “We gaan in ieder geval aan de slag met het organiseren van een feest op 21 april en het ontwikkelen van de studystartweek’. Ana vult aan: ‘Daarnaast gaan we onderzoeken waar nog meer vraag naar is. Er is ook al heel veel voor studenten in Emmen, dat heeft meer bekendheid en promotie nodig.”

Wethouder Raymond Wanders is blij met de start van Studiestad Emmen. ”Studenten en jongeren in het algemeen zijn belangrijk voor onze regio. Als gemeente werken wij daarom samen met onderwijsinstellingen aan voorwaarden en voorzieningen die belangrijk zijn voor jongeren, zodat het aantrekkelijk is om in Emmen te studeren. Ik heb er alle vertrouwen in dat platform Studiestad Emmen gaat bijdragen aan een mooie studententijd voor de ruim 6000 studenten die in Emmen studeren.”


Ook Justin Ripassa is enthousiast over het initiatief Studiestad Emmen. “Ik ben een geboren, getogen en gelukkig Emmenaar! Geweldig dat er van alles voor studenten wordt georganiseerd zodat ze in hun vrije tijd meer te doen hebben en elkaar leren kennen.”

Winactie
Studenten aan Drenthe College of NHL Stenden maken kans op een vip-arrangement met vrienden op 27 maart bij FC Emmen. Dat doen ze door Studiestad Emmen op Instagram te gaan volgen en drie vrienden te taggen. Zo maken ze kans om op 27 maart te genieten van een gratis avond voetbal met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje. De winnaar wordt bekend gemaakt op

18 maart via een DM en een algemeen bericht op Instagram Studiestad Emmen.

Studiestad Emmen
De regio is volop in ontwikkeling, RegioCampus Emmen is één van deze ontwikkelingen. In nauwe verbinding met de RegioCampus is het initiatief Studiestad Emmen ontstaan. De regio wil regionale, nationale en internationale studenten carrièreperspectief in deze regio bieden, zodat studenten niet alleen met een warme herinnering terugdenken aan hun studietijd maar ook de aantrekkingskracht ervaren van de Campus na het afstuderen. Een regio die bindt en blijft boeien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda