POLITIEK

VVD en PvdA willen kinderraad en kinderburgemeester in Emmen

EMMEN - De VVD en PvdA in Emmen willen dat de gemeente actief gaat helpen in het opzetten van een kinderraad en de benoeming van een kinderburgemeester. De fracties dienen hiervoor een motie in tijdens de komende gemeenteraadsvergadering.
Reageer!

PvdA Hoogeveen roept college op jeugd meer te betrekken bij politiek

HOOGEVEEN - In de politiek gaat het vaak óver kinderen en jongeren. Weinig wordt gesproken mét kinderen en jongeren. PvdA Hoogeveen roept het college van B&W op hier verandering in te brengen. De partij denkt aan het instellen van een kinderadviesraad, kinderburgermeester of kindercollege van B&W.
Reageer!

Wakker Emmen zeer verbaasd over mogelijke komst noodopvang

EMMEN - De fractie van Wakker Emmen is zeer verbaasd over de berichten die even voor middernacht in diverse media verschenen. Daarin staat dat de noodopvang van Ter Apel in de gemeente Emmen komt. De gemeenteraad is hierover op geen enkele wijze geïnformeerd of betrokken en daarom wil Wakker Emmen opheldering van het college van B&W. Het college geeft aan verrast te zijn en dat er geen toezeggingen zijn gedaan, maar desondanks wil de partij wel weten of er gesproken is met het Rijk over een mogelijke overlooplocatie en hoe het kan dat de gemeente Emmen in beeld is voor eenoverlooplocatie.
Reageer!

Wakker Emmen maakt zich zorgen over stank door overstortvijver Emmerhout

EMMEN - De fractie van Wakker Emmen maakt zich zorgen over de stank die wordt veroorzaakt door de overstortvijver in Emmerhout. Naar aanleiding het bericht op RTV Drenthe gisteren, waarin buurtbewoners klagen over de stank in de vijver, trekt de fractie van Wakker Emmen aan de bel bij de wethouder. Donderdag 2 juni zal er tijdens de raadvergadering gevraagd worden of de wethouder op de hoogte is van de problemen en of hij mogelijkheden ziet voor oplossingen.
Reageer!

Leo Hoogenberg nieuwe fractievoorzitter Wakker Emmen

EMMEN - De 61- jarige Leo Hoogenberg is gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van Wakker Emmen. Hij werkt bij Transport en Logistiek Nederland. Hoogenberg volgt Pascal Schrik op. Schrik is wethouder geworden in de gemeente Emmen. Leo Hoogenberg is sinds de verkiezingen in maart 2022 raadslid in Emmen en woont met zijn vrouw in Zwartemeer.
Reageer!

D66 Emmen op bezoek bij formateur Jisse Otter

EMMEN - Zojuist hebben Marc de Jonge, voormalig kandidaat-raadslid en voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van D66 Zuidoost-Drenthe, en ik, een gesprek gehad met informateur Jisse Otter namens D66 Emmen. Dat gesprek hebben wij gevoerd aan de hand van bijgevoegde brief die wij, samen met een kopie van ons verkiezingsprogramma, ook aan de heer Otter hebben overhandigd. Geachte heer Otter,
Reageer!

Jisse Otter informateur in Emmen

EMMEN - Rene van der Weide van Wakker Emmen heeft alle lijsttrekkers van de gekozen partijen met minimaal een zetel uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Zij zijn gevraagd om op woensdag 30 maart te komen praten over het nieuw te vormen college voor de gemeente Emmen. Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) gaat deze gesprekken leiden als informateur.
Reageer!

Haagse steun voor Hoogeveense PvdA en buurthuizen

HOOGEVEEN - In dorpscentrum â??t Anker in Hollandscheveld reikte Lilianne Ploumen, PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een manifest uit aan vertegenwoordigers van buurt- en dorpshuizen uit de gemeente Hoogeveen. In het manifest pleit de Hoogeveense PvdA voor het stopzetten van de geplande bezuinigingen. Tevens wordt een pleidooi gehouden voor uitbreiding van de functie van buurt- en dorpshuizen.
Reageer!

Kiek ons buurthuis, fotowedstrijd PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN - Onder de naam -Kiek ons buurthuis- organiseert PvdA Hoogeveen een fotowedstrijd. De partij vraagt hiermee opnieuw aandacht voor buurt- en dorpshuizen, nadat een meerderheid van de gemeenteraad besloot te bezuinigen op deze voorzieningen.
Reageer!

PvdA Hoogeveen start petitie tegen bezuiniging op buurt- en dorpshuizen

HOOGEVEEN - Als het aan de Hoogeveense PvdA ligt, gaan de voor 2023 en 2024 geplande bezuinigingen op buurt- en dorpshuizen van tafel. De PvdA is een petitie gestart op handenafvanonsbuurthuis.nl Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bezuinigingen. Op korte termijn zullen meerdere buurt- en dorpshuizen daardoor hoogstwaarschijnlijk moeten sluiten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda