Atletiek

24e schoolatletiekfestijn E.A.C. De Sperwers

EMMEN - Ook dit jaar wordt door de Emmense Atletiekvereniging E.A.C De Sperwers het jaarlijkse schoolatletiekfestijn gehouden. Van 17 tot en met 26 mei is de vereniging gastheer voor de schooljeugd van het basisonderwijs uit Emmen, Erica, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum en Barger-Oosterveld.
Reageer!

Inschrijving Bommen Berendloop geopend

GRONINGEN - Op zaterdag 27 augustus viert Groningen feest tijdens het ‘Gronings Ontzet’, beter bekend als Bommen Berend. Een van de vele activiteiten is de Bommen Berendloop op zondag 28 augustus. Afstanden zijn de 1 km Kidsrun, 6,4 km, 10 km en de halve marathon. Vanaf dinsdag 10 mei is de online inschrijving geopend via www.bommenberendloop.nl
Reageer!

Henk Kramer en Saffira Kiewiet winnen 2e Dorp met Vaart Loop

NIEUW AMSTERDAM - In het bijprogramma van de 25e Zuidenveldtoer met finish in Nieuw Amsterdam stond voor de tweede keer op rij ook weer een Dorp met Vaart-Loop. Met ruim 150 inschrijvingen had de organisatie over de belangstelling niet te klagen. Bij de 10km mannen was Henk Kramer uit Groningen de snelste en bij de dames was Saffira Kiewiet uit Eelde veruit de snelste. De topdrie in elke categorie zag er als volgt uit:
Reageer!

ROPARUN op 1e Pinksterdag Een unieke belevenis dwars door Media Markt Emmen heen

EMMEN - Op 1e Pinksterdag 15 mei komt de Roparun door Emmen en wel dwars door Media Markt Emmen! De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De route vanuit Hamburg loopt via Bremen, Emmen, Almelo, Apeldoorn naar Rotterdam. Bij dit unieke evenement wordt in teamverband geld bijeengebracht om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. De 25e editie van de Roparun vindt plaats tijdens het pinksterweekend. De roparunners zullen door het centrum van Emmen rennen en dus ook dwars door de Media Markt heen. In het kader van de run is er de hele dag van 10:00 tot 17:00 uur live muziek op het Noorderplein en zijn er allerlei leuke demo’s in de Media Markt.
Reageer!

Uitslagen 2e Dorp met Vaart-Loop

NIEUW AMSTERDAM - In het bijprogramma van de 25e Zuidenveldtoer met finish in Nieuw Amsterdam stond voor de tweede keer op rij ook weer een Dorp met Vaart-Loop. Over de belangstelling hadden de organisatoren niet te klagen en de uiteindelijke uitslagen in de verschillende categorien zien er als volgt uit:
Reageer!

Wie wordt Drents kampioen 2016 op de 10 kilometer?

KLAZIENAVEEN – Één van de onderdelen van het 33e Drenthe Loopfestijn is het Rabobank Open Drents kampioenschap 10 kilometer. In 2015 was de Klazienaveense atlete Verona Gerth de snelste Drentse atlete op deze afstand in een tijd van 44.49 minuten.
Reageer!

Nieuw parcoursrecords bij de heren 10 Mijl

HOOGEVEEN - Nicholas Makau heeft zondag een nieuw parcoursrecord gelopen bij de heren op de 10 mijl van de Cascaderun in Hoogeveen. Makau kwam in 47:04 over de finish. Hij brak het record met een minuut en 24 seconden.
Reageer!

Wethouders doen mee aan beweeggroep UNIDO

EMMER COMPASCUUM - De beweeggroep unido krijgt hoog bezoek. De groep heeft namelijk het college van B&W uitgenodigd een uurtje mee te trainen. Er is een positief antwoord. Twee wethouders zullen zich melden om gezamenlijk te bewegen: Bouke Arends, wethouder van Sport en Jan Bos, zelf afkomstig uit Emmercompascuum. De leidsters Ellen en Dorien zullen een pittig programma opstellen voor deze heren.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda