Atletiek

Emmen geniet van eerste 4 mijl

EMMEN - Emmen stond zondagmiddag in het teken van de eerste editie van de 4 mijl. De jongste lopers gingen om half één van start met de Kidsrun en om half die werd het start schot gegeven voor de 4 mijl. De start was in de Delftlanden ter hoogte van de fietsbrug over de Rondweg.
Reageer!

Halve marathon van De Viersprong

EMMER COMPASCUUM – Op initiatief van buurtvereniging De Viersprong wordtt zondag 10 april in Emmer-Compascuum een halve marathon afgewerkt. De halve marathon maakt deel uit van de Viersprongloop die voor de 39e keer wordt gehouden, er is ook een 5 km. en 10 km. prestatieloop.
Reageer!

Jantien Lubben en Joost Hendriks winnen Lenteloop

EMMEN – Afgelopen zaterdag werd op en rond sportpark De Meerdijk de lente traditioneel ingeluid, voor de hardlopers met de lenteloop. Het was tevens de laatste wedstrijd van het loopcircuit van E.A.C. De Sperwers. Jantien Lubben en Joost Hendriks waren oppermachtig. Beide wonnen de wedstijd, maar ook het eindklassement. De lenteloop die dit jaar voor de 27e keer werd gehouden is in zoverre een bijzonder loop dat de finish op de atletiekbaan is. Na de 1 en 2 kilometer voor de jeugdige en VB-atleten werden de tien en vijf kilometer atleten weggeschoten. Na de eerste van de tien verkende kilometers vormde al snel zich het wedstijdbeeld. Jantien Lubben op kop bij de dames en won afgetekend in 40:34. Bij de heren had Joost Hendriks eerst nog wat concurrentie van Richard Moesker, maar liep na 4 kilometer toch gestaag bij de Emmer-Compascumer weg. Hij hield de koppositie vast tot de finish op de Atletiekbaan van E.A.C. De Sperwers en won in een tijd van 34:37. Bij de 5 kilometer ging de winst bij de heren naar Rowan Veenhuizen in een tijd van 17:40. Bij de dames won Ilse Roks in 19:59.
Reageer!

The passion in Emmer Compascuum.

EMMER COMPASCUUM - The passion in Emmer Compascuum die zondagmiddag plaatsvond is een groot succes geworden. Om 2 uur in de middag ging men vanaf het centrum met het kruis op weg naar de katholieke kerk in Emmer Compascuum.
Reageer!

Jantien Lubben en Joost Hendriks oppermachtig tijdens Lenteloop

EMMEN - Zaterdag werd op en rond sportpark De Meerdijk de lente traditioneel ingeluid, voor de hardlopers met de lenteloop. Het was tevens de laatste wedstrijd van het loopcircuit van E.A.C. De Sperwers. Jantien Lubben en Joost hendriks waren oppermachtig.
Reageer!

Hondsrug College met 150 man naar 4 Mijl van Emmen

EMMEN - Maar liefst 150 leerlingen en docenten van het Hondsrug College doen mee aan de 4 Mijl van Emmen, op 3 april. Om goed beslagen ten ijs te komen, volgen ze een aantal trainingen bij atletiekvereniging de Sperwers. De eerste 30 leerlingen onderwierpen zich afgelopen vrijdag -in hun vrije tijd- aan looptrainingen, rek- en strekoefeningen op de sintelbaan van de Sperwers op sportpark Meerdijk.
Reageer!

Bijzondere groep bereidt zich voor op Rietplasloop

EMMEN - Donderdag jongstleden is er weer een groep van 25 (ex)kankerpatiënten gestart met hun voorbereiding op de Rietplasloop bij E.A.C. De Sperwers. De voorzitter van de Emmense atletiekvereniging en Jeroen Broekhof namens de Stichting Rieplasloop staken de deelnemers een hart onder de riem middels een korte toespraak, als start van hun voorbereidingen op De Rietplasloop.
Reageer!

En dat is Drie!!! voor Egbert Zijlstra

EMMEN - Egbert Zijlstra uit Barger-Oosterveld lijkt niet te stoppen. De 66-jarige E.A.C. De Sperwer atleet won afgelopen weekend in Den Haag alweer zijn derde Nederlandse titel op rij in de leeftijdscategorie 65+. Dit keer op de halve marathon.Vorig jaar haalde Egbert Zijlstra zijn eerste Nederlandse titel tijdens de Rotterdam marathon. In februari volgde de Nederlandse titel op de 10 kilometer in Schoorl.
Reageer!

Luidt de lente sportief in met de Lenteloop

EMMEN - Zaterdag 19 maart wordt alweer voor de 27e keer wordt bij E.A.C. De sperwers de Lenteloop gehouden. Deze thuiswedstrijd van de Emmense atletiekvereniging Is een wegwedstrijd rond en op de atletiekbaan aan de Ullevi 1 op sport- en businesspark De Meerdijk te Emmen. Het is een relatief vlak parcours over verharde wegen met in de laatste kilometer een pittige heuvel van de wielerbaan waarna de atleet glorieus wordt binnengehaald tijdens de finish op de atletiekbaan. Voor alle clinic deelnemers van de 4 mijl van Emmen en de Drentse loopfestijn een mooi meetmoment.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda