333 Roparunteams zamelen geld in voor mensen met kanker

EMMEN â

Dit jaar start de 25ste editie van de Roparun. Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ”Er hebben zich 333 teams voor deze jubileumeditie ingeschreven. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en hebben we meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten hebben we 1.200 projecten kunnen ondersteunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook dit jaar de inwoners van gemeenten Coevorden en Emmen de Roparunteams een warm onthaal geven.”

Route
Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda