24e schoolatletiekfestijn E.A.C. De Sperwers

EMMEN - Ook dit jaar wordt door de Emmense Atletiekvereniging E.A.C De Sperwers het jaarlijkse schoolatletiekfestijn gehouden. Van 17 tot en met 26 mei is de vereniging gastheer voor de schooljeugd van het basisonderwijs uit Emmen, Erica, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum en Barger-Oosterveld.


Het is alweer de 24e keer, dat het schoolatletiekfestijn wordt georganiseerd. Dit jaar hebben 21 scholen zich aangemeld wat betekent dat zo’n 1583 basisschoolleerlingen gaan proeven aan de atletieksport en zich even Daphne Schippers, de atletiekicoon van de Nederlandse atletiek wanen. De schooljeugd uit Emmen werken een vijfkamp af, die bestaat uit een zestig meter sprint, verspringen, balwerpen, hoogspringen en een zes minutenloop.

Naast veel vrijwilligers van E.A.C. De Sperwers wordt het schoolatletiekfestijn ook mede mogelijk gemaakt door medewerking van leerlingen van het Drenthe College en het Carmel College die van het schoolatletiekfestijn een leerproject hebben gemaakt.

De scholen hebben ter voorbereiding een projectboekje ontvangen met daarin een zestal oefenlessen ter voorbereiding op schoolatletiekfestijn. Alle leerlingen ontvangen een diploma waarop hun prestaties vermeld staan.


( foto Cyril Emmaneel)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda