Loopgroep “Opgeven is geen Optie” viert eerste Lustrum

EMMEN - Vijf jaar geleden ontstond vanuit de gedachten van Mieke Kuilder, werkzaam in het Scheperziekenhuis, maar zelf een fervent en succesvolle hardloopster om in de aanloop naar de jaarlijkse Rietplasloop een clinic te houden voor (ex)kankerpatiënten.

Hardlopen, maar andere sporten zijn belangrijk als revalidatie. Na jaren van hoop, verdriet, onvermogen, pijn en wilskracht waren er mogelijkheden om ook weer te kunnen sporten. Het initiatief waaraan ook Treant Zorggroep, Stichting Rietplasloop en Atletiekvereniging De Sperwers een behoorlijke steen aan bij hebben gedragen.

Werd er gestart met 20 lopers, nu zijn het 25 lopers en 10 vrijwilliger/begeleiders die zich gaan voorbereiden op de komende Rietplasloop. De groep kreeg in 2014 de Lies van Urk prijs en in 2015 werd deze groep tijdens het jaarlijkse sportgal uitgeroepen tot vereniging van het jaar.

Allemaal toppers, maar voor alle groeperingen was er met Mieke Kuilder toch één bijzondere topper als mens en professional. Voor de start van de eerste clinic in dit lustrumjaar werd zij verrast met een flink boeket bloemen. (foto Heintje Bloemsma)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda