Dammen

Roel Boomstra wereldkampioen dammen

DEN HAAG - Dammer Roel Boomstra, tevens oud-inwoner van Emmen en speler van Hijken DCT, is vandaag wereldkampioen geworden op het WK dammen in Den Haag. De 23-jarige Boomstra die tegenwoordig in Groningen woont is de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen sinds 1984. Hij nam het vandaag in de finale op tegen de 18-jarige Jan Groenendijk.
Reageer!

Nederlands kampioen dammen krijgt rijles

EMMEN - Nederlands kampioen dammen is afgelopen zaterdag aan zijn rijles begonnen. De start was bij autobedrijf Misker die al een aantal jaren sponsor is Hijken DTC. Dit is de damclub met een aantal wereldtoppers waar iedere damclub in Nederland bang voor is. De 22-jarige Roel Boomstra, die nog geen rijbewijs heeft, is hier ook eentje van.
Reageer!

Georgiev wereldkampioen

EMMEN - In een zinderende finale had Jan Groenedijk de wereldtitel voor het grijpen. Nadat Georgiev afgestopt was door Wouter Sipma en Roel Boomstra niet kon winnen van Ganbaatar had Groenendijk een winnend eindspel op het bord gekregen.
Reageer!

Groenendijk en Boomstra naderen Georgiev

EMMEN - De strijd om de wereldtitel is weer geheel open. In een spectaculaire voorlaatste ronde wonnen zowel Boomstra als Groenendijk. Georgiev werd afgestopt door Erdenebileg. In de laatste ronde kan Wouter Sipma een hoofdrol spelen in de partij die hij dan tegen wereldkampioen Alexander Georgiev speelt. Boomstra en of Groenendijk moeten dan wel winnen.
Reageer!

Groenendijk blijft aan kop

Geen veranderingen in de stand. EMMEN - In de ochtendronde werd er zeer spectaculair gespeeld. De koplopers Georgiev en Groenendijk zochten beiden de strijd in hun onderlinge partij. Georgiev nam een voorpost in die veel spanning opleverde.
Reageer!

Georgiev aan de leiding

EMMEN - In een bijzonder spannende 16e ronde veroverde de Rus Alexander Georgiev de leiding. Georgiev oefende grote druk uit op Samb met een kerkhofaanval. De Senegalees wist de druk niet te weerstaan en moest een schijf offeren.Georgiev maakte het daarna vakkundig af.
Reageer!

Jan Groenendijk blijft op kop

EMMEN - In een spannende 13e ronde miste de 17-jarige Wageninger Jan Groenendijk een goede kans om uit te lopen op de rest van het veld. Jan Groenendijk koos onvervaard de aanval tegen de Mongoliër Erdenebileg. Hij kwam in een vrijwel gewonnen stand te staan, maar koos voor een plan dat niet won. Erdenebileg wist daardoor nog net te ontsnappen.
Reageer!

Inhaalrace Roel Boomstra

EMMEN - Roel Boomstra zet de achtervolging in op de koploper, de Russische wereldkampioen Alexander Georgiev. Tegen Leopold Kouogueu wist Boomstra positioneel zijn kortevleugelopsluiting in zijn voordeel te beslissen.
Reageer!

Georgiev versterkt koppositie Jan Groenendijk op ongedeeld 2e plaats

EMMEN - Koploper Alexander Georgiev won overtuigend van Ron Heusdens en versterkte daarmee zijn koppositie. De wereldkampioen uit Rusland sneed door de linkervleugel van Heusdens. Een tegenvaller voor de Nederlandse ploeg. Daarmee liep hij nog een punt uit op Roel Boomstra die niet door de taaie verdediging van de Senegalees Ndiaga Samb wist te breken. Jan Groenendijk tastte aanvankelijk mis met een positionele fout, maar wist zich keurig te herstellen na een bijzonder inventief dubbeloffer. Beide schijven wist hij op termijn terug te winnen.metpositioneel voordeel en uiteindelijk partijwinst. Jan Groenendijk laat met deze partij zien over uitzonderlijke klasse te beschikken.Met deze winst schuift hij door naar een ongedeelde tweede plaats. Wouter Sipma stond de hele partij onder druk en stond zelfs analytisch verloren, maar kwam in het eindspel met de schrik vrij en handhaafde zijn goede positie op de ranglijst.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda