Inhaalrace Roel Boomstra

EMMEN - Roel Boomstra zet de achtervolging in op de koploper, de Russische wereldkampioen Alexander Georgiev. Tegen Leopold Kouogueu wist Boomstra positioneel zijn kortevleugelopsluiting in zijn voordeel te beslissen.

De Kameroenees Kouogueu had tot nu toe alle partijen remise gespeeld. Hij zal ook verder niet veel partijen verliezen. Een belangrijk winstpunt dus voor Boomstra. Daarmee is de strijd om de wereldtitel weer helemaal open. Georgiev wist niets te bereiken tegen Alexander Baljakin. Die partij was als eerste partij remise.

Bij de achtervolgers voegde zich ook de Oekrainer Artem Ivanov. Deze wist zijn tegenstander, Erdenebileg vast te zetten aan zijn linkervleugel, waarna de Mongoliër een schijf en later de partij moest geven. Jan Groenendijk had een licht voordeel in zijn partij tegen Samb, maar de stand vervlakte. Groenendijk moest in een puntendeling berusten.

Met drie achtervolgers wordt het een open wereldkampioenschap. Boomstra heeft een relatief makkelijker speelschema. Wouter Sipma en Alexei Tsjizjov bleven op twee punten van de leider. Zij werden vergezeld door Joel Atse uit Ivoorkust.die zijn tegenstander Raimonds Vipulis uit Letland positioneel vastzette.

Met nog 8 rondes voor de boeg is de strijd geheel open en doen nog drie Nederlanders mee in de strijd om de eerste plaats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda